23948sdkhjf

ATL: Vi må vænne os til udenlandsk konkurrence

Enhedslistens trafikordfører Per Clausen er bekymret for, at der sker social dumping på transportområdet. Branchedirektør Anne Windfeldt Trolle fra ATL er ikke så bekymret for udenlandsk konkurrence, så længe løn- og arbejdsforhold overholdes.
Det er en balancegang.

Vi kan ikke beskytte et helt erhverv ved at sætte højere og højere hegnspæle op. Vi lever i en tid med åbne grænser og varernes frie bevægelighed, herunder også arbejdskraftens frie bevægelighed - på godt og ondt.

Ingen regler skal naturligvis misbruges; men vi må være realistiske. Vi kan ikke lukke af for produkter, der ikke er produceret i Danmark, bare fordi vi helst vil have danske underleverandører eller producenter. Sådan ser verden ikke ud i 2010.

I stedet er flere af vores medlemmer godt i gang med at indrette deres forretning efter de nye vilkår. De indgår partnerskaber med virksomheder for at blive klogere på kunderne og deres behov. De sikrer sig dygtige folk inden for logistik og økonomi, så de kan øge udnyttelsesgraden og få en bedre forretning.

Uddannelse af chauffører er også vigtigt, de skal være kvalitetsbevidste, dygtige og præcise, så kunden kan undgå fejl. Så det er ikke i orden alene at gå efter den billigst mulige arbejdskraft. Heller ikke i 2010.

med venlig hilsen

Anne Windfeldt Trolle

Arbejdsgiverforeningen for Transport og Logistik (ATL)
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.066