23948sdkhjf

Affaldsloven er skrotmoden

Genbrugslov tynger vognmænd. Affaldstransportører kræver revision af loven om genanvendelse. Den giver flere problemer end nødvendigt.
Den ny affaldslovgivning giver mere og ikke mindre bøvl. Det må de affaldskørende vognmænd i bedste fald leve endnu et år eller halvandet med et år, inden den næste revision af affaldsreglerne.

- Vore bekymringer er bekræftede, efter at reglerne er begyndt at virke i markedet, siger konsulent Lisbet Hagelund Hansen, DTL, på de affaldskørende vognmænds vegne..

1. januar i år trådte nye regler for affald til genanvendelse i kraft, og næste fase gælder affald til forbrænding. Senest i den forbindelse skal der rettes op på reglerne for genanvendelse, kræver DTL.

- Det er for eksempel svært at slippe for gebyr til genbrugspladsen, selv om man ikke benytter den. Kommunen tilmelder alle virksomheder, og det er praktisk taget umuligt at få fritagelse. Det betyder, at vore kunder, der allerede har betalt til genbrugspladsen, ikke bruger os, siger Lisbet Hagelund Hansen efter DTL’s møde med miljøminister Karen Ellemann (V).

På mødet deltog også DTL-formand Jørgen Egeskov, formand for de affaldskørendes specialforening i DTL, John Andersen, samt adm. dir. Erik Østergaard.

Slipper for bøvl

- Desuden har vi nogle administrative forpligtelser, hvor indberetning af data er den tungeste. Det har genbrugspladsen ikke. Det synes vi er konkurrenceforvridende. Meningen med det brede politiske affaldsforlig var liberalisering og forenkling, men er endt med en planøkonomisk konstruktion, fortsætter Lisbet Hagelund Hansen.

De brede forlig fra 21. juni 2007 mellem V, K, DF, S, SF og R om affald og genbrugspladser gør det svært at åbne diskussionen på Christiansborg om genbrugspladsmodellen, medgiver hun. Imidlertid er ingen glade. Kommunerne drukner i ansøgninger om fritagelse for gebyr til genbrugspladser, så DTL håber, at politikerne har modet til at genforhandle de nye regler.

Byrdejagt

I november sidste år besøgte daværende miljøminister Troels Lund Poulsen (V) bl.a. Marius Pedersen A/S som led i projektet "Byrdejægerne - gør det nemmere at passe på miljøet". Det projekt kører stadig, og anmeldelse af bøvlede miljøregler kan ske på netadressen: www.mim.dk/Ministeriet/Miljoereglerne.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063