23948sdkhjf

Svinedirektør skal skabe ny havnelov

Tilfredshed med udpegningen af Orla Grøn Pedersen til formand for havnelovsudvalget.
Orla Grøn Pedersen er ukendt i transportbranchen, og det er hans store fordel. Den højt respekterede veteran fra Axelborg sættes i spidsen for det udvalg, der i april 2011 skal aflevere et udkast til ny havnelov til transportminister Hans Chr. Schmidt (V), så et lovforslag kan fremsætte i efteråret 2011.

Orla Grøn Pedersen er ikke fedtet ind i de interesser, der skal finde sammen i havnelovsudvalget. Han kan altså ikke mistænkes for at forfordele nogen på forhånd. Samtidig borger hans mangeårige virke som direktør for Dansk Svineproduktion (tidligere Landsudvalget for Svin) til slutningen af 2007 for en politisk og organisatorisk næse.

- Det er et godt valg. Han kender spillet mellem offentlige selskaber, kommunale selskaber, andelsselskaber osv. Der er ingen tvivl om, at Orla Grøn Pedersen er meget kompetent i at se udviklings- og forretningsperspektiver. Han kan udfordre de forskellige organisationer med spørgsmål og ønsker om dokumentation, hvor vi ikke kigger på vores egen navle, siger sekretariatschef Tom Elmer Christensen, Danske Havne.

Udvikling

Der er sket masse i svinesektoren under Orla Grøn Pedersen med udvikling, selskabsfusioner og strukturudvikling, hvor det er lykkes at udvikle store selskaber på kommercielle vilkår og samtidig bevare medlemsdemokratiet, og den udvikling står havnene overfor, bemærker Tom Elmer Christensen. De kommunale havne skal nemlig også udvikles mere kommercielt.

Direktør Michael Svane, DI Transport, er også tilfreds med valget af en effektiv mødeleder og neutral opmand, der kan se på sagerne med udefrakommende øjne.

Medlemmerne af havneudvalget skal på en masse studieture og studere forholdene ved selvsyn, fordrer Hans Chr. Schmidt, som selv har besøgt en del havne.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.688