23948sdkhjf

CMP stærk trods krisen

Krydstogten holder aktiviteten oppe i København. Stor nedgang i bilimporten.
Som en del af Copenhagen Malmø Port har Københavns Havn flere bolde at spille med; men det kunne ikke hindre en pæn tilbagegang.

Den kraftige nedgang i den globale økonomi mindskede godsomsætningen i CMP til 15 millioner ton mod 18 millioner ton i 2008, hvilket er cirka 17 procent mindre. Størst var nedgangen indenfor bildistribution og færgetrafik.

Samtidig udviste flere af havneselskabets forretningsområder en relativt stabil udvikling. I 2009 satte eksempelvis krydstogtvirksomheden rekord. I København anløb 335 krydstogtskibe med næsten 677.000 passagerer, hvilket befæster byens position som den største og mest populære krydstogtdestination i Nordeuropa. Udviklingen har også været god inden for ole- og tørbulkvirksomheden.

- Vi opnår et et godt resultat i en usædvanlig svag markedssituation – især eftersom dette resultat belastes med flere omkostninger af engangskarakter, siger adm. direktør i CMP, Johan Röstin.

- Nedgangen var tydeligst i første halvår. Trods dette falder vores omsætning kun 6,5 procent. Det må anses som værende marginalt.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078