23948sdkhjf

2010 bliver et svært år

Den økonomiske udvikling synes at være på vej i bedring. Recessionen er overstået, dog uden at væksten er vendt overbevisende tilbage.
Af Jesper B. Nielsen

Havnene er også ramt af krisen; men formanden for Danske Havne, Uffe Steiner Jensen, er der tegn på, at situationen er ved at vende.

- Det er flere økonomiske indikatorer, der peger i den positive retning: men der er stadig negative tendenser. Truslen fra statsbankerotter og markante nedskæringer lever endnu, siger han.

- Industrien tabt mange jobs, landbruget er hårdt presset og byggeriet er ikke kommet op i omdrejninger endnu. Det kan stadig mærkes på havnene.

Danske Havne har for nylig spurgt medlemmerne om udviklingen i de første fire måneder af 2010. For flere havnes vedkommende ligger godsomsætningen under niveauet i samme periode i 2009, så i nogle tilfælde kan 2010 altså vise sig at blive endnu værre, advarer formanden.

- Der er dog tale om store udsving blandt havnene. Enkelte havne har oplevet markant fremgang i de første fire måneder af 2010. Det gælder for eksempel Kalundborg, Køge og Skagen havne.

- Det generelle billede er dog, at situationen ikke er god de fleste steder.

- Konklusionen er, at der fortsat er tendens til stor ustabilitet, og at der må kæmpes hårdt for at fastholde og tiltrække kunder, skibe, gods, fisk og passagerer til havnene, slutter Uffe Steiner Jensen.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063