23948sdkhjf

Ny formand for Danske Havnevirksomheder

Den nye formand Klaus G. Andersen vil intensivere indsatsen for at forhindre, at virksomheder uretmæssigt bliver sagt op i havnene, fordi kommuner vil bruge havnearealer til bynære formål.
Danske Havnevirksomheder fik ny formand, da brancheforeningen i torsdags holdt generalforsamling i Århus. Klaus G. Andersen, direktør i Fredericia Shipping, afløste T. B. Larsen som formand. Samtidig blev der også valgt en ny næstformand, nemlig direktør Asbjørn Karlsson, Samtank.

På generalforsamlingen blev håndtering af støj fra skibe i havne og regeringens havneredegørelse fremhævet. Specielt havneredegørelsen har været en mærkesag for Danske Havnevirksomheder. Virksomheder får uretmæssigt opsagt deres lejekontrakter på havnene, fordi havne og kommuner ønsker at benytte havnearealer til andre formål.

- Danske Havnevirksomheder har behov for, at regeringen slår fast med syvtommer søm, at havne er vitale knudepunkter, og at sunde erhvervsarealer på havnene ikke bør bruges til andre formål end havnerelateret erhverv, blev det sagt i formandens beretning - og den kamp vil den nyvalgte formand fortsætte.

- Vi må forhindre, at virksomheder uretmæssigt bliver opsagt og sunde erhvervsarealer nedlagt. Den kamp vil fortsat have allerhøjeste prioritet, sagde Klaus G. Andersen.

- Det gælder også servicetjekket af havneloven, som transportminister Hans Chr. Schmidt har annonceret.

- Vi ønsker, at der stilles krav om godkendelse på ministerniveau, når havne og kommuner planlægger at indskrænke havnearealer. Det svarer til det, der allerede gælder for udvidelse af havne.

Havne må ikke være operatører

- Det er endvidere en af vores mærkesager, at kommunale havne og kommunalt ejede aktieselskabshavne ikke får udvidet adgang til at tilbyde operatøropgaver og andre skibsrelaterede serviceydelser.

- Havne er infrastrukturforvaltere, mens det er private virksomheder, der skal varetage operatørvirksomheden på havnene, sagde Klaus G. Andersen.

- Kun virksomheder, der opererer på lige markedsvilkår, kan sikre, at vi fremadrettet har effektive og konkurrencedygtige havne i Danmark.

Her er bestyrelsen

Udover at der kom ny formand og næstformand i Danske Havnevirksomheder, var der genvalg til direktør Hans P. Pedersen (Jørgen Schultz Shipping). To nye bestyrelsesmedlemmer blev valgt ind. Det var Adm. direktør Niels Vallø (Cargo Service) og adm. direktør Ulf Stephenson (C. R. Holship). Herefter ser bestyrelsen således ud:

Direktør Klaus G. Andersen, Fredericia Shipping (formand).

Direktør Asbjørn Karlsson, Samtank (næstformand).

Adm. direktør Jesper Balthazar-Christensen, Arctic Container Operation.

Salgschef Henrik Dinnsen, Svane Shipping.

Direktør Flemming Møgelmose, Dansk Landbrugs Grovvareselskab.

Direktør Hans P. Pedersen, Jørgen Schultz Shipping.

Adm. direktør Ulf Stephenson, C. R. Holship.

Adm. direktør Niels Vallø, Cargo Service.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.157