23948sdkhjf

Nyt fra Christiansborg

KORT NYT fra Christiansborg. I denne uge - chiptuining, modulvogntog til Hunedested, sommertid og veteranbiler.
Advarsel mod ulovlig chiptuning

Transportminister Hans Chr. Schmidt (V) truer forhandlere af ulovligt udstyr til chiptuning med politianmeldelse, hvis de vedbliver med at fremture med deres tilbud på trods af et pædagogisk besøg af Færdselsstyrelsens "Center for Grøn Transport". Han vil dog ikke stramme reglerne.

- Ulovlig chiptuning er uacceptabelt. EU’s arbejde med at sænke luftforureningen fra biler ødelægges af de biler, der er ulovligt chiptunede, siger han.

Råd til modul-vejjusteringer

Halsnæs Kommune har omgjort sit nej til modulvogntog til Hundested. Inden beslutningen forsikrede trafikministeren, at der stadig er penge til de nødvendige vejændringer på Vejdirektoratets konto på finansloven. Byrådsbeslutningen modtages med glæde hos blandt andre DTL’s adm. dir. Erik Østergaard: - Nu mangler vi bare Københavns Kommune, siger han.

Nyt parti: Væk med sommertid

Ved anlæg af nye veje skal man lave foranstaltninger, så dyrene kan kommer under vejen, siger stifteren af det nye parti Fokus, Christian H. Hansen. Foruden faunapassager har han sommertidens afskaffelse på sit dyretrafikpolitiske program.

- Når man skifter til/fra sommertid, dør mange dyr i trafikken, fordi de ikke har indstillet sig på flytning af myldretiden.

DF nusser om veteranbiler

Dansk Folkeparti har fremsat et beslutningsforslag om, at der mod gebyr kan udstedes et originalitetsbevis for veterankøretøjer, der giver adgang til fordelagtige forsikringsvilkår, endnu lavere afgift og kørsel i miljøzoner. René Christensen (DF) begrunder forslaget med, at veterankøretøjer er en væsentlig del af den danske kulturarv, selv om de stort set alle er importerede.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078