23948sdkhjf

Afstemning om selvstændiges arbejdstid udskudt

Europa-Parlamentets afstemning om arbejdstidsregler for selvstændige - herunder også selvkørende vognmænd - er blevet udskudt til midten af juni.
Afstemningen skulle have været gennemført torsdag den 20. maj 2010, men er blevet udskudt en måned, så parlamentets medlemmer får bedre tid til at behandle forslaget.

Det betragter den danske vognmandsforening DTL som en sejr.

- Udskydelsen betyder, at de selvkørende får en anstændig behandling af Europa-Parlamentet. Det er det mindste, man kan forvente fra parlamentarikere, der i den grad vil påvirke de selvkørendes hverdag, siger DTLs EU-chef Søren Hyldstrup Larsen.

Håber på kompromis

- Udskydelsen af afstemningen giver desuden medlemmerne mulighed for at finde et kompromis. Jeg er overbevist om, at der kan findes et kompromis, som tackler de problemer, som har fået mange af politikerne til at stemme for arbejdstidsregler for selvstændige, siger EU-chefen.

Blandt problemerne er:

* mange optræder som falske selvstændige for at slippe for arbejdstidsregler,

* manglende respekt for og kontrol med arbejdstidsregler generelt.

DTLs EU-chef er i disse dage i Strasbourg sammen med IRU og repræsentanter for transportorganisationer i Finland, Holland, Tyskland og Frankrig for at tale de selvkørendes sag over for centrale medlemmer af parlamentet.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063