23948sdkhjf

Staten ønsker styr på havne-arealer

Danske Havnevirksomheder glæder sig over regeringens redegørelse "Arealanvendelse på danske havne". Den lægger op til, at staten skal have bedre styring med den kommunale planlægning af havnene.
Brancheforeningen Danske Havnevirksomheder, som ser redegørelsen som en understregning af, at erhvervshavnene og havnevirksomhederne har stor betydning for det nationale transportsystem.

- Vi oplever desværre fortsat, at havnevirksomheder bliver opsagt fra deres lejekontrakter, fordi kommunen ønsker at opføre boliger på havnen, siger havnevirksomhedernes formand, T.B. Larsen.

- Det er i strid med regeringens erklærede mål om, at mere gods skal transporteres ad søvejen.

- Heldigvis er en god dialog i de fleste tilfælde nok til at sikre, at alle parter arbejder for, at mere gods kommer ud at sejle. Danske Havnevirksomheder bakker derfor op om alle initiativer, der fremmer dialogen mellem parterne.

- I de tilfælde, hvor dialogen bryder sammen, er det vigtigt, at lovgivningen beskytter virksomhederne. Her kommer redegørelsens utvetydige tilkendegivelse af havnenes vitale betydning for den nationale infrastruktur og de heraf afledte nationale interesser i havneinfrastrukturen til at spille en afgørende rolle fremover.

Skal tage højre for transport-interesser

- Kommunerne forpligtes med redegørelsen til at tage højde for statens overordnede transportinteresser i deres fremtidige planer for havneudvikling. På den måde undgår vi, at kommunerne nedlægger sunde erhvervsarealer på havne til fordel for bebyggelse med havudsigt på havnekajen, siger TB. Larsen.

- Transportministeren har tidligere på året givet udtryk for, at havneloven, der netop er fyldt 10 år, skal til serviceeftersyn.

- Hvis der kommer en ændring af havneloven på tale, vil vi opfordre transportministeren til at tage det næste skridt - nemlig at ændre havnelovens § 2, så ministeren skal godkende indskrænkelser af havnearealer.

- En sådan ændring vil være helt i tråd med det nuværende krav om, at ministeren i dag skal godkende udvidelser af havne, slutter T.B. Larsen.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109