23948sdkhjf

Bøder skal harmoniseres i EU

Europa-Parlamentet ønsker, at EU-landene gør mere for at indføre ens bødestørrelser for de samme forseelser .
EU-Kommissionen og Europa-Parlamentet vil gerne have ens bødeniveauer i EU-landene. Derfor iværksatte man sidste år et udvalgsarbejde, som nu er mundet ud i en betænkning om bødesystemet i EU.

Betænkningen konkluderer, at der i dag er alt for stor forskel på bødernes størrelse i de enkelte EU-lande. Betænkningen er blevet forelagt Europa-Parlamentet, som nu skal stemme om den.

Betænkningen anbefaler, at man gør bøderne i de forskellige lande sammenlignelige. Man foreslår for eksempel, at alle bødeniveauer bliver kategoriseret, så man får bedre overblik over bødetyper, forseelser, og hvordan de håndteres.

Desuden opfordres EUs regeringer til at blive enige om nogle foranstaltninger, der kan bidrage til at reducere forskellene i bødeniveauerne.

Parlamentet mener også, at reglerne skal anvendes ens og kontrolleres effektivt i hele EU, så der ikke sker konkurrenceforvridning.

DTL er helt på linie med rapportens konklusioner.

- I EU skal alle kunne konkurrere mod alle, men der skal være med lige og fair vilkår, siger DTLs adm. direktør Erik Østergaard, som håber, at hele EU-systemet vil bakke op om betænkningen.

- Så længe bødeniveauet er så forskelligt, som det er i dag, er der ikke tale om en ligeværdig konkurrence.

- Et godt og meget aktuelt eksempel er straffen for at overtræde cabotage-reglerne. I Frankrig koster det over 100.000 kroner at bryde cabotage-reglerne. I Danmark er der ingen mærkbar konsekvens af overtrædelsen.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078