23948sdkhjf

Agility i amerikansk retssag

Mellemøstens store transport- og logistikvirksomhed Agility er anklaget for bedrageri i USA. En retssag skal afgøre, om selskabet har opkrævet for meget for at sende forsyninger til de amerikanske tropper.
--

Tirsdag før påske den 30. marts 2010 bad PWC, der er moderselskab for Mellemøstens store transport- og logistikvirksomhed Agility, Kuwaits Fondsbørs om at suspendere handelen med selskabets aktier.

Selskabet meddelte også, at man ville udskyde offentliggørelsen af årsregnskabet for 2009 indtil tirsdag den 6. april 2010 i håb om, at der var truffet en afgørelse om, hvorvidt man kan løse en juridisk tvist med den amerikanske regering.

Ifølge det amerikanske justitsministerium har Agility bevidst opkrævet det amerikanske militær mindst 62 millioner dollars for meget for at levere forsyninger til de amerikanske tropper i Mellemøsten. Agility blev efterfølgende forment muligheden for at byde på kontrakter hos det amerikanske militær og kunne forbydes permanent, hvis selskabet findes skyldig i tiltalen.

Forsvarsrelaterede opgaver tegner sig for omkring 40 procent af Agility's indtægter, og selskabet har været den væsentligste leverandør af fødevarer til det amerikanske militær i Kuwait og Irak siden 2003.

Sag siden efteråret

PWC og den amerikanske regering har siden efteråret 2009 forsøgt at finde en gensidigt acceptabel løsning på tvisten, indtil Justitsministeriet indledte retssagen i november 2009.

PWC mener, at Agilitys serviceydelser har været både pålidelige og omkostningseffektive. Priserne har været konkurrencedygtige og løbende godkendt af den amerikanske regering, hævder en talsmand for PWC. Han mener, at den amerikanske regering konsekvent har fundet Agilitys priser for at være fair og rimelige.

Endelig mener PWC, at sagen er startet med en anmeldelse fra Kamal Mustafa Sultan, der er ejer af Kamal Mustafa Sultan Company, og som har en stærk uvilje mod PWC.

Hvem er Agility

Agility er blevet en af verdens største logistikudbydere men en årlig omsætning på 6,8 milliarder dollars. Virksomheden har basis i Kuwait og er noteret på fondsbørserne både i Kuwait og Dubai.

Agility startede som et udelukkende mellemøstlige selskab, men er i dag en af verdens otte førende logistikudbydere med 550 kontorer i 120 lande verden over.

Selskabet har gennemført en række store opkøb af blandt andet Trans-Link, Transoceanic og GeoLogistics.

Der er over 37.000 ansatte i Agility-koncernen.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078