Stop for lastbiluddannelse
Elevgrundlaget på lastvognsmekanikerlinjen er blevet for lille til at investere i den nødvendige teknologi.
Moderne lastvogne har længere og længere serviceintervaller. Derfor bliver der færre og færre lastvognsværksteder og dermed skal der også uddannes færre lastvognsmekanikere i Danmark. Det betyder, at der ikke er elever nok til at opretholde uddannelsen på fire tekniske skoler, hvoraf én ligger på Sjælland og tre ligger i Jylland.
Den situation har Skjern Tekniske Skole nu taget konsekvensen af med en beslutning om at nedlægge lastvognsmekanikerlinjen på skolens mekanikeruddannelse. Det sker med virkning fra august 2010.
- Siden 2005 er vi gået fra 28 årselever til kun 10-12 årselever på lastvognsspecialet, siger områdechef John Lemming, Skjern Tekniske Skole.
- Dermed har vi ikke mere et tilstrækkeligt elevgrundlag og heller ikke økonomisk mulighed for at investere i den nyeste teknologi, som kræves for at opretholde kvaliteten i undervisningen af mekanikere til lastvognsområdet.
Det er naturligvis meget vemodigt at stoppe en uddannelse, som har været en del af Skjern Tekniske Skole siden 1975, men det er den rigtige beslutning i forhold til elever og læresteder.
- Vi ønsker ikke at levere mindre end den bedste uddannelse til vore elever. Det har altid været og det vil altid være vores første prioritet i forhold til Skjern Tekniske Skoles uddannelser, siger John Lemming.
I den forbindelse glæder han sig over, at udviklingen i elevtallet på Skjern Tekniske Skoles personvognsmekanikerlinje er vokset markant.
- Siden 2005 er antallet af lærlinge på vores personvognsmekanikerlinje vokset fra 28 årselever, så vi her i 2010 er oppe på 40-42 årselever.
- På personvognsområdet har vores muligheder for at give eleverne den bedste uddannelse aldrig været bedre.