23948sdkhjf

Tilbagegang for varebiler og lastbiler

Personbilerne er forsat alene om fremgang. Salget at både vare- og lastbiler har svært ved at genvinde fodfæstet efter krisen.
Varebilsmarkedet måtte i maj 2010 igen notere tilbagegang. Der blev solgt 1.165 varebiler i maj 2010 mod 1.264 varebiler i maj 2009. Det er et fald på otte procent.

- Varebilsmarkedet fortsætter desværre med at teste bundgrænsen, og det ser også i de kommende måneder svært ud, siger adm. direktør Bent Mikkelsen fra Danske Bilimportører.

- Det er en tendens over hele Europa, at transportvirksomhederne holder igen med købet af nye biler og det er beklageligvis også en udvikling vi ser på det danske marked.

- Derfor oplever vi formentlig heller ikke en pludselig vending her, men vi forventer dog fortsat en stabilisering hen over efteråret, hvis den positive udvikling i den almindelige økonomi fortsætter.

Lastbiler kraftigt tilbage

Nyregistreringerne af lastbiler faldt i maj 2010 med 38 procent sammenlignet med maj 2009. Der blev solgt 184 lastbiler i maj i år. For et år siden blev der solgt 296 lastbiler.

- Lastbilsmarkedet har det fortsat meget svært, siger Bent Mikkelsen.

- Der blev solgt rigtigt mange lastbiler i årerne før krisen, og det er med til at holde transportvirksomhederne fra at investere. Præcis som for varebilerne er det et billede, der matcher markedsudviklingen i resten af Europa.

- Selv om tilbagegangen synes at være lidt mindre i maj 2010 end i årets første måneder, befinder vi os fortsat på et unaturligt lavt niveau. Der kommer desværre nok til at gå lidt tid, inden vi for alvor ser en vending på dette marked, siger Bent Mikkelsen.

Personbilsalget stiger fortsat

Der var en markant fremgang i personbilssalget i maj 2010 sammenlignet med samme måned sidste år. 38 procents fremgang viser et fortsat stærkere marked, der igennem foråret måned for måned er blevet mere robust.

- En vækst i personbilssalget på tæt ved 40 procent i maj, er et meget stærk udvikling og viser et bilmarked, der nu er tæt på perioden før krisen, siger Bent Mikkelsen.

- Det er samtidig tydeligt, at markedet også på andre måder er under forandring. Det er vores indtryk, at en stor del af væksten drives af leasing, som i stigende grad er blevet den foretrukne måde at købe ny bil på, for private såvel som virksomheder.

- Overordnet set er det især de private bilkøbere, der er med til at drive markedet fremad. Mange familier udskød købet under krisen, men man er nu igen klar til at investere i en ny bil, hvilket afspejler sig i en pæn stigning i salget af typiske familiebiler.

- Med fremgang 7 måneder i træk er der ved at være tale om en langvarig og stabil udvikling og med baggrund i maj måneds endog meget flotte tal, er der grund til at se optimistisk på resten af 2010. Fortsat høje brændstofpriser, et stort transportbehov samt en ledighed, der igen er på vej ned, trækker alt sammen i retning af en fornuftig udvikling, selvom vækstraterne nok bliver lidt mere beskedne end dem vi har oplevet i maj, slutter Bent Mikkelsen.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

1.938