23948sdkhjf

Kørselsmønstrene skal kortlægges

Politikere, myndigheder og branchefolk skal kunne læse i en såkaldt landstrafikmodel om alle trafikstrømme på kryds og tværs af landet. Denne viden skal bruges til analyse af behovet for ny infrastruktur.
Mens der er godt styr på oplysningerne om persontrafikken, så er godstrafikken noget af et ubeskrevet blad i denne sammenhæng.

- Det er vigtigt, at beslutningstagerne også bliver klar over, hvordan den danske godstrafik på vejene foregår, siger chefrådgiver Helena Kyster-Hansen fra rådgivnings- og analysefirmaet Tetraplan, der er med til at udarbejde landstrafikmodellen.

- Vi ved for eksempel godt, hvor mange lastbiler, der kører til og fra Avedøre Holme; men vi ved ikke, hvor lastbilerne kommer fra, hvor de skal hen, og hvad de kører med.

- Beslutningstagerne har brug for denne viden, så de kan planlægge fremtidens infrastruktur.

Derfor opfordrer hun via DTL Magasinet vognmændene til at være med i undersøgelsen.

- Vi må ikke risikere, at godstrafikken bliver overset, bare fordi vi ikke ved nok om den. I dag ved vi en masse om persontrafikken og den kollektive trafik; men ikke ret meget om godstrafikken.

Led i en større plan

Etableringen af en landstrafikmodel blev besluttet i forbindelse med folketingsforliget i 2009 om en grøn transportpolitik.

Godsmodellen skal foreligge i løbet af 2012, men der kommer også en ny persontrafikmodel et par år senere.

Opgaven udføres for Transportministeriet af et konsortium bestående af Tetraplan, COWI og DTU Transport.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.064