23948sdkhjf

Minister vil bane vej for natkørsel

Transportminister Hans Chr. Schmidt har meldt ud, at han vil gå i dialog med landets største byer om at fjerne storbyernes forbud mod godstrafik og vareindlevering i nattetimerne.
- Det hilser vi velkommen. Vi har længe talt varmt for denne løsning, siger ITD's formand Mogens Therkelsen.

- Trængsel er roden til alt ondt i trafikken – både når det gælder ulykkesstatistikken, forureningen og fragtomkostningerne. Derfor er det i alles interesse, at vi prøver at fordele trafikken så godt som muligt henover døgnet, så vi får opløst de værste trafikpropper i dagtimerne.

Som det er i dag, er der principielt lukket for godskørsel i nattetimerne i alle større byer i Danmark. Argumentet er, at byboerne skal have nattero.

Fra flere sider er det fremhævet, at det vil få trafikken til at glide lettere i dagtimerne, hvis varerne er bragt ud, allerede når hr. og fru Jensen vågner og begiver sig ud i trafikken for at tage på arbejde.

Forældede regler

- Naturligvis skal lastbilerne udvise hensyn og indrette sig efter det øvrige samfund, men vi skal også prioritere vores hensyn i forhold til udviklingen, fortsætter Mogens Therkelsen.

- De nuværende regler er forældede. De stammer fra en tid, hvor lastbilerne støjede langt mere end i dag. Desuden er miljø og sikkerhed kommet højere på dagsordenen. Derfor er det på tide, at vi åbner op for nye tilgange til godskørsel i byerne.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109