23948sdkhjf

EU går søvejen

Transportministrene for de 27 EU-lande mødes til uformelt ministermøde den 15-16. september 2010 i Antwerpen i Belgien for at drøfte, hvordan søtransport bedre kan integreres i logistikkæderne i EU.
I oplægget fra det belgiske EU-formandskab hedder det blandt andet, at bæredygtigt økonomisk vækst er afhængig i bæredygtig mobilitet.

- Det er meget positivt, at EU sætter fokus er på logistik, siger erhvervspolitisk konsulent i DI Transport Rune Noack, som hilser initiativet velkommen.

- Fremadrettet vil vi se en stor efterspørgsel efter transport og mobilitet, derfor er det ekstremt vigtigt at fokusere på alle led af logistikkæderne i Europa - også søfarten.

- Hvis Europa og Danmark skal være et attraktivt sted at drive virksomhed i, så er det altafgørende, at virksomhederne får adgang til høj mobilitet.

Havne i fokus

Det belgiske EU-formandskab peger endvidere på, at havnene spiller en central rolle som bindeled mellem alle transportformer.

For det første er havne naturlig nok adgangen til søfarten og den væsentlige transport mellem kontingenterne.

For det andet er det havnene, der binder søfarten sammen med de øvre transportformer i EU's logistikklæde.

- Herhjemme kommer to tredjedel af al internationalt gods med skib til Danmark, og derfor er det ekstremt vigtigt at have velfungerende og effektive havne med gode muligheder for at få godset videre med lastbil og tog, og ud til virksomheder og forbrugere, siger Rune Noack.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.062