23948sdkhjf

Lastbil bag færgebrand

Det er formentlig en brand i en lastbil, der er årsag til færgebranden på DFDS-færgen Lisco Gloria, oplyser den tyske TV-station NDR.
Ifølge TV-stationen forsøgte et besætningsmedlem forgæves at slukke ilden og informerede derefter skibets kaptajn.

Bjergningsfolk tror, at branden i lastbilen har antændt køretøjets benzintank, hvilket kan forklare, at branden tilsyneladende begyndte med en eksplosion.

Skibet ligger her søndag eftermiddag forankret omkring to sømil syd for Langeland.

Ifølge DR Nyhederne er der ingen tegn på olieudslip. Intet tyder på, at skibet har lidt overlast under vandlinjen. Branden har begrænset sig til vogndækket og overbygningen.

Alle passagerer evakueret

Branden udbrød natten mellem fredag og lørdag den 9. oktober 2010, mens skibet var undervejs fra Kiel til Klaipeda.

De tyske redningsmyndigheder var hurtigt til stede. Skibet blev assisteret af flere skibe i området, blandt andet færgen Deutschland fra Scandlines.

Ifølge passagerlisten var der 204 passagerer på skibet og 32 besætningsmedlemmer. Passagererne blev evakueret i redningsbåde, hvorfra de er blevet bragt ombord i færgen Deutschland. Tre personer er bragt med helikopter til hospital for at blive behandlet for røgforgiftning.

Lisco Gloria er et nyere skib. Det blev bygget i 2002 og er 199,4 meter langt. Det er et såkaldt ro/pax-skib med plads til både passagerer og fragt.

Der er plads til 302 passagerer, mens fragtkapaciteten er på 2.493 lane/meter.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.156