23948sdkhjf

Femerbro vil ændre vores tankegang

Det europæiske transportmønster vil ændre sig, når Femernbæltforbindelsen i 2018 står klar, men den største forandring bliver sandsynligvis den mentale - vores syn på os selv og vores naboer.
Den mentale ændring vil få danskere og tyskere til at søge uddannelse, job, kulturelle oplevelser og bopæl på den anden side af grænsen.

- Processen er allerede i fuld gang, og vi vil med en udstilling på Hovedbanegården i København fortælle om nogle af de projekter, som netop er med til at knytte bånd på tværs af Femernbælt, fortæller Svend Erik Jessen.

Han er projektchef på Center for Erhvervsrettede uddannelser Lolland-Falster (CELF), som arrangerer udstillingen og er en af de organisationer, som i flere år har været dybt involveret i dansk-tyske samarbejdsprojekter i regi af EU’s Interreg-programmer.

Lærlinge bygger en bro

Udstillingen er en arbejdende udstilling, hvor tyske og danske håndværkerlærlinge sammen bygger en bro på Hovedbanegården. Lærlingene deltager alle i EU-projektet ArTeMa (Art, Teaching and Management).

Det er et projekt, som har givet flere af dem tro og mod på, at deres fremtidige arbejde meget vel kunne ligge på den anden side af grænsen. Der ud over kan man på udstillingen se præsentationer af de forskelle samarbejdsprojekter, der lige nu finder sted på tværs af Femernbælt.

Fra udkant til forpost

Flere af samarbejdsprojekterne foregår i samarbejde mellem aktører i nærområdet til den faste forbindelse Nordtyskland og Lolland-Falster i Danmark. Begge områder er såkaldte udkantsområder, og her vil borgere og erhvervsliv i de kommende år opleve et markant øget fokus fra omverdenen og øget erhvervsaktivitet uden sammenligning.

Tid og sted

Udstillingen på Hovedbanegården i København er om et af Europas største byggeprojekter, og det sender et klart signal om, at verden er i forandring. Danmark rykker tættere på Tyskland, og det handler om meget mere end kortere rejsetid mellem landene. Udstillingen finder sted fra 21. til 23. september 2010.

Yderligere oplysninger

Se mere på disse hjemmesider:

* CELF - Center for Erhvervsrettede uddannelser Lolland-Falster - www.celf.dk

* www.femern.dk og www.femern.info

* Femernbælt regionen udgøres af Region Sjælland i Danmark samt Kreis Ostholstein, Hansestadt Lübeck og Plön i Tyskland. www.fehmarnbeltregion.net

3)

Femernbæltforbindelsen bliver lige så lang som Øresundsbroen, højbroen over Storebælt, Lillebæltsbroen samt højbroen fra Farø til Falster - tilsammen. I alt ca. 19 km. Her ses en billedmanipulation af, hvordan en skråstagsbro over Femernbælt vil tage sig ud.

(venligst kreditér Femern A/S for denne illustration)

NB: Tilknyttet denne pressemeddelelse er en YouTube video om en ArTeMa-workshop sommeren 2010.

Tilhørende billeder og filer til pressemeddelelsen

86yc--FemernBltogresundsbroen.jpg

urjx-39683-CELF_pigeriklasse.jpg

ec4h-39683-SkrstagsbrooverFemernBlt.jpg

Pressekontakt:

Svend Erik Jessen, projektchef, CELF

Direkte: 54 88 89 08 - Mobil:61 63 29 08

svje@celf.dk

http:/www.celf.dk

Udsendt af:
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063