23948sdkhjf

Hardy slog til i Silkeborg

Den 34-årige lastbilchauffør Hardy Hansen fra Tim ved Ringkøbing trak sig i weekenden sejrrigt ud af den anden af fem regionale finaler i Scanias chauffør-konkurrence "Young European Truck Driver 2010".
Det skete ved en spændende konkurrence hos Scania Biler i Silkeborg.

Hardy Hansen, der til daglig kører med blandt andet skrot for Henriks Produkt i Tim, vandt foran den 21-årige Nicolaj Brogaard fra Holstebro (vognmand E. Brogaard i Holstebro) og den 28-årige eksport-chauffør Mike Christoffersen fra Nibe, der kører for KM Transport i Vordingborg.

De tre chauffører havde sammen med syv andre kvalificeret sig til Scanias regionale konkurrence i det midtjyske område via en teorirunde med spørgsmål om lastbil- og surringsteknik, farligt gods, køre/hviletids-bestemmelser m.m.

Den regionale finale omfattede tre discipliner, teori, manøvrekørsel samt øko-nomikørsel der hver især vægtede med 1/3 i det samlede resultat. Her var Har-dy Hansen bedst i manøvrekørslen, og sammen med en 3. plads i økonomikørsel og en 4. plads i teori rakte det til en samlet 1. plads.

De to bedste i finalen

Som nr. 1 og 2 i konkurrencen i Silkeborg har Hardy Hansen og Nicolaj Brogaard kvalificeret sig til den danske finale i Scania "Young European Truck Driver 2010".

Her mødes de to bedste chauffører fra hver af de i alt fem regionale konkurren-cer, der afvikles hos de danske Scania-forhandlere i løbet af juni. Den danske vinder går videre til den europæiske finale, som afvikles til oktober på Scania-fabrikken i Sverige. Og her bliver der virkelig noget at køre for; den europæiske vinder belønnes nemlig med en fabriksny Scania til en værdi af 750.000 kroner!

Fakta om konkurrencen

"Young European Truck Driver 2010" er en international chaufførkonkurrence for lastbilchauffører på op til 35 år. Den arrangeres af den svenske lastbilproducent Scania og afvikles samtidig i knap 20 europæiske lande. Scania ønsker med konkurrencen at sætte fokus på chaufføren som den absolut vigtigste person, når det gælder sikker og miljørigtig kørsel med lastbil.

På europæisk plan forventer Scania op imod 20.000 deltagere i konkurrencen, der afvikles i samarbejde med EU-Kommissionen. I Danmark samarbejder Scania bl.a. med dækproducenten Michelin, vognmandsorganisationen Dansk Trans-port & Logistik (DTL), trailerproducenten Schmitz Cargobull, kameraproducenten Orlaco samt Scania Lastbilforsikring.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125