23948sdkhjf

Flere nye lastbiler på vejene næste år

En kombination af nødvendighed og bedre økonomisk overblik betyder en stigning i salget af lastbiler, vurderer Finans Nord, der mærker den øgede efterspørgsel.
Antallet af nyregistrerede lastbiler stiger, og antallet lå ifølge De Danske Bilimportører godt 35 procent højere i august i år sammenlignet med august sidste år. En tendens man også mærker hos Finans Nord.

- Vi mærker en øget efterspørgsel på nye vogne, der skal leveres næste år, fortæller direktør i Finans Nord, Tommy Svendsen.

Han mener, at tendensen til den øgede efterspørgsel skal ses i lyset af, at mange ikke længere kan udskyde købet af nye vogne.

Ren og skær nødvendighed

- For en del af vognmændene sker købet af ren og skær nødvendighed. De har trukket investeringerne så længe som muligt, men nu går den ikke længere. Enten er vognene kørt ned, eller også lever euronormerne ikke op til de krav, der stilles i dag.

Det er dog ikke kun den naturlige udskiftningsfrekvens, der nu ser ud til at sætte gang i vognskiftet. Tommy Svendsen oplever, at flere vognmænd nu har fået bedre overblik over deres virksomheder, efter den økonomiske nedtur satte ind.

- Virksomhederne har nu kørt i et lavere gear gennem en tid, og det betyder, at overblikket over konsekvenserne har indfundet sig. Lederne ved, hvad virksomheden kan bære, og hvad der er plads til af investeringer, mener han.

Derudover har det betydning, at forhandlerne nu igen er villige til at tage vogne ind i bytte. Der er solgt godt ud i brugtvognslagrene, og det giver luft. På Finans Nords eget brugtvognslager ved Taulov har man også mærket skiftet.

- Vi har mere end halveret vores lager siden foråret, fortæller direktøren for Finans Nord.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063