23948sdkhjf

Korrekt dæktryk sparer brændstof

I første uge af september kørte Michelin en landsdækkende dæktrykskampagne i et rullende testcenter.
To gange i starten af september lagde Michelins dæktrykskampagne vejen forbi en Shell servicestation for at fortælle transportbranchen om dæktrykkets betydning for brændstofforbrug og trafiksikkerhed.

Første gang var i Skærup ved Vejle, anden gang i Aalborg.

Michelin sætter fokus på køretøjers dæktryk i en omrejsende informationskampagne, hvor en kæmpe Michelin-truck med et mobilt testcenter tilbyder gratis tjek af dæktryk og giver råd og vejledning til lastbilchauffører og almindelige bilister. Det anslås, at op mod en tredjedel af alle køretøjer i Danmark kører med forkert tryk på dækkene.

- Hvis man kører med forkert dæktryk, har det direkte betydning for trafiksikkerheden, siger Claus Skipper, der er salgschef for Shell i Danmark og Norge.

- Samtidig stiger brændstofforbruget og CO2-udledningen, når trykket er for lavt. De færreste er klar over, at bare 1 bar for lavt tryk øger forbruget af brændstof med seks procent.

Vil reducere

Ud over at hjælpe Michelin i forbindelse med dæktrykskampagnen i Danmark arbejder Shell målrettet sammen med transportsektoren om at reducere brændstofforbrug og CO2-udledning.

I maj i år lancerede Shell blandt andet en ny løsning til brændstofstyring.

Shell FuelSave Partner, som løsningen er døbt, gør det muligt for transportører at spare op til 10 procent brændstof og CO2. Det sker ved hjælp af øjebliksrapporter om brændstofforbrug, brændstofindkøb og chaufførernes køreadfærd.

- Helt lavpraktisk kan det rette dæktryk sænke brændstofforbruget i transportsektoren. Derfor støtter vi gerne op om Michelins bestræbelser på at uddanne danske chauffører, siger Claus Skipper.

- Vi har i forvejen en tæt dialog med transportbranchen om, hvordan viden om kørselsmønstre, brændstofindkøb og –forbrug kan give besparelser på brændstofbudgettet og reducere CO2-belastningen.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125