23948sdkhjf

Transportministeren står fast på at indføre overhalingsforbud

Det lykkedes ikke for den samlede transportbranche på tirsdagens møde at få overtalt transportminister Hans Christian Schmidt (V) til at udsætte indførelsen af en forsøgsordning med et generelt overhalingsforbud for lastbiler
Branchen lovede ellers selv at iværksætte en kampagne blandt chaufførerne for at få sat en stopper for elefantoverhalingerne på motorvejene. Transportministeren står fast på at gennemføre forsøget med overhalingsforbud.

- Det er vi selvfølgelig kede af, siger adm. direktør hos brancheorganisationen ITD Jacob Chr. Nielsen efter forhandlingen i Transportministeriet.

- Den chance ville vi gerne have haft.

ITD er alligevel indstillet på, at branchen selv skal gøre en indsats, så overhalingsforbuddet trods alt bliver af midlertidig karakter. Værktøjet er den fælles erklæring, som ITD, DTL, ATL og DI Transport har vedtaget i kølvandet på imagekampagnen. Den skal være med til at løfte branchens fælles ansvar blandt andet inden for trafiksikkerhed.

Udenlandske chauffører

- Vi skal gå forrest med et godt eksempel, så de andre trafikanter får øjnene op for, at lastbilerne fortjener et godt omdømme, siger Jacob Chr. Nielsen.

Foruden indsatsen blandt de danske chauffører bliver et af tiltagene fremstilling af et informationsmateriale på flere sprog til omdeling blandt de mange udenlandske chauffører på de danske veje, så de også forstår vigtigheden af, at elefantoverhalinger skal undgås, fordi de kun er til irritation for den øvrige trafik og derfor til skade for lastbiltransportens omdømme.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063