23948sdkhjf

Luftfragtspeditørerne ikke hårdt ramt af askesky

På mødet i Transportministeriets task force onsdag den 28. april diskuterede man blandt andet luftfartens problemer med den islandske vulkanaske.
- Som repræsentanter for luftfragtgodset er det naturligt, at vi deltager i problemløsningen oven på askesky-situationen, siger John Sørensen, der er formand Danske Luftfragtspeditører, deltog i mødet.

- Vi har kunder, som har haft betragtelige tab og ulempe; men som sådan er luftfragtspeditionen ikke ramt ud over de besværligheder, som følger af ophobningen af uekspederet gods. Det tager vi med opsmøgede ærmer og godt humør.

- Lufthavnene, luftfartselskaberne og rejsebureauerne har meget store beløb på højkant, og med tilstedeværelsen af finansminister Claus Hjort Frederiksen på task force-gruppens møde har myndighederne signaleret, at de er lydhøre over for problemerne, siger John Sørensen.

Afbræk i forsyningerne

Askemængderne fra udbruddet af Eyjafjallajøkull-vulkanen på Island standsede lufttrafikken i størstedelen af Europa fra torsdag den 15. april og fortsatte med skiftende udbredelse i en lille uges tid med store konsekvenser for mobiliteten.

Ud over passagersituationen gav det store afbræk i forsyningen med hastende og højværdigods. Juridisk var der tale om en force majeure-situation, Danske Speditører redegjorde for den 22. april 2010.

Mødet den 28. april var det tredje møde i Transportministeriets task force-gruppe, hvis kommissorium peger ud over aktuelle emner som askeskyen. Man skal også diskutere, hvordan man på længere sigt kan arbejde med rammevilkårene for dansk luftfart og den internationale tilgængelighed.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078