23948sdkhjf

Vejskilt kom op

Så lykkedes det endelig. Ikke mindst på grund af pres fra ITD skiltes der nu om vejafgift ved den dansk-tyske grænse.
Nu kan ingen være i tvivl mere. Lastbiler over 12 ton skal betale vejafgift i Danmark, men det har været noget af en kamp at få det slået fast med syvtommersøm.

Det er en kamp, som ikke mindst ITD sammen med den øvrige transportbranche har været frontkæmper for, og derfor var formanden, Mogens Therkelsen, også en glad mand søndag eftermiddag, da skatteminister Troels Lund Poulsen (V) og transportminister Hans Christian Schmidt (V) troppede op på motorvejen ved Frøslev Grænse for officielt at indvie det nye skilt, som fortæller de udenlandske chauffører og vognmænd, at de skal betale afgift, når de kører ind i Danmark.

Flere ønsker

En henvisning til "Kasse 1" bliver så det næste slag, der skal udkæmpes. ITD vil nemlig også slås for, at der kommer nogle henvisningsskilte til de tankstationer, hvor man kan betale vejafgiften. Og hvad med at få lys på skiltet, når det er mørkt – eller skiltene, for der kan jo godt være flere?

Det er vigtigt, at der gøres mest muligt ud af synligheden, for som Mogens Therkelsen siger:

- Det er jo vanskeligt at straffe folk for ikke at betale, når man ikke har fortalt dem, at de skal betale og vist dem, hvor de kan gøre det.

Nu er det så op til myndighederne at håndhæve, at vejafgiften bliver betalt. Der skal måske tænkes nye tanker, når det gælder kontrollen på landevejen, men nu kan jeg-vidste-det-ikke undskyldningen i hvert fald ikke bruges længere.

Det forventes, at alle skiltene er på plads ved de forskellige grænser inden udgangen af 2010.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.062