23948sdkhjf

Køllægning af nye Sandlines-færger

Scandlines fejrer køllægning af to nye færger på P+S værftet i Stralsund. De to nye færger er til ruten Gedser-Rostock.
Den traditionsrige ceremoni blev åbnet af Erwin Sellering, der er ministerpræsident i den nordtyske delstat Mecklenburg-Vorpommern, og Stefan Sanne, CEO i Scandlines, samt Dr. Dieter Brammertz, CEO for det tyske P+S Werften i Stralsund.

- Vores nybygninger repræsenterer et stærkt fremtidssignal fra Scandlines - vi har nu fokus på vækst, sagde Stefan Sonne.

- De østlige korridorer bliver stadigt vigtigere og med vores to nye færger fordobler vi kapaciteten på overfarten Gedser-Rostock. Jeg glæder mig desuden over, at vi gennem bygningen af skibene på P+S værftet i Stralsund er med til at udtrykke vores tiltro til ekspertisen i regionen og til traditionerne for skibsbygning i Østersøområdet.

Værft har forhåbninger

Fra skibsværftets side blev der også udtrykt store forhåbninger til fremtiden.

- Bygningen af de nye færger er ikke kun en milepæl for os, men stiller os også overfor nye tekniske udfordringer, som vi med glæde tager op, sagde Dr. Dieter Brammertz, CEO for P+S Werften, i sin tale.

- Udfordringer er altid lig med en videreudvikling af eksisterende standarder og dermed også - og her er jeg fuldstændig enig med Stefan Sanne - vækst.

Om restruktureringen af de to P+S værfter i henholdsvis Wolgast og Stralsund tilføjede Dr. Brammertz:

- På grund af de to nybygninger, som vi i dag strækker kølen på, er vi godt på vej. Jeg vil på vegne af ledelsen og personalet gerne benytte lejligheden til at takke alle følgesvende og banebrydere indenfor politik og erhverv, som har troet på os og også fremover vil tro på os.

Klar i 2012

Traditionen tro lagde John Steen-Mikkelsen, COO i Scandlines, Erwin Sellering og Jürgen Seidel, Mecklenburg-Vorpommerns minister for erhverv, arbejde og turisme, efter talerne mønter på køllægningsbrædderne i skibsbygningsmontagehallen 290.

Scandlines indsætter de to nybyggede færger i 2012 på ruten Gedser-Rostock.

De nye færger og den planlagte udvidelse af havnefaciliteterne udgør en samlet investering på 1,7 milliarder kroner og markerer en milepæl for rederiet Scandlines og Stralsund-værftet.

Fakta om de nye færger:

Længde: 169 meter

Bredde: 24,80 meter

Dybgang: 5,50 meter

Kapacitet: 1.500 passagerer

460 personbiler eller 90 lastbiler (ca. 1.600 banemeter)

Hovedmotorer: 15.800 kW

Hastighed: 20,5 knob
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.422