23948sdkhjf

Statsgaranti til luftfarten

Regeringen har fremsat forslag til lov om midlertidig statsgaranti for udlån til luftfartsselskaber og rejsebureauer.
Formålet er at lette det likviditetspres, som rejseselskaberne har oplevet ved lukningen af det danske luftrum som følge af den islandske askesky.

Lovforslaget er sendt i høring med frist for bemærkninger tirsdag den 25. maj, kl. 10.00.

Lovforslaget er blevet førstebehandlet i Folketinget. Anden- og tredje-behandling af forslaget er planlagt til henholdsvis den 1. juni og den 4. juni.

Resumé af lovforslag

Formålet med lovforslaget er at etablere en garantiordning, der på kort sigt kan lette det likviditetspres, som luftfartsselskaber og rejsebureauer har oplevet som følge af lukningen af luftrummet over Danmark på grund af vulkanudbruddet i Island i april 2010.

Hovedelementerne i garantimodellen er:

• Pengeinstitutter vil efter ansøgning fra luftfartsselskaber og rejsebureauer kunne få statsgaranti for op til 80 pct. af det tab, som et selskab har lidt som følge af lukning af det danske luftrum.

• Garantien udstedes med udgangspunkt i det enkelte pengeinstituts kreditvurdering af de pågældende selskaber. Kreditvurderingen følger Kommissionens regler herfor og indebærer ikke statsstøtte.

• Der opkræves en årlig præmie, der fastsættes som en procent af garantibeløbet. Præmien fastsættes differentieret efter et antal risikoklasser. Derudover opkræves en stiftelsespræmie.

Ordningen etableres under Økonomi- og Erhvervsministeriet og administreres af Vækstfonden.

Lovforslaget ønskes hastebehandlet, således at ordningen, hvis forslaget vedtages, kan gælde fra starten af juni 2010.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11