23948sdkhjf

Ny økonomisk prognose fra DI

Væksten i dansk økonomi er tiltaget til et moderat niveau og ser ud til at ville fortsætte på dette niveau.
Med moderat vækst vil der dog gå lang tid, inden det tabte er vundet tilbage igen. Det fremgår af DI's økonomiske prognose, som også konkluderer, at det er problemerne med den offentlige gæld, der begrænser væksten på vores nærmarkeder. Dertil kommer, at dansk konkurrenceevne blev alvorligt svækket i årene op til krisen.

DI's økonomiske forårs-prognose

Væksten i dansk økonomi er tiltaget til et moderat niveau og ser ud til at ville fortsætte på dette niveau. Med moderat vækst vil der dog gå lang tid, inden det tabte er vundet tilbage igen. Det fremgår af DI's økonomiske prognose, der er udtrykt gennem tre analytiske artikler.

Det internationale opsving er forholdsvis kraftigt, men Europa generelt og Danmark i særdeleshed får kun en lille andel i dette opsving på grund af betydelige problemer med offentlig gæld i Europa og på grund af en svag dansk konkurrenceevne.

- Store problemer med offentlig gæld begrænser væksten på vores nærmarkeder, siger cheføkonom Klaus Rasmussen, DI.

- Dertil kommer, at dansk konkurrenceevne blev alvorligt svækket i årene op til krisen. Det koster dyrt nu, hvor de udenlandske kunder konstaterer, at danske varer og tjenester er blevet for dyre.

Prognosens hovedkonklusioner:

Pænt internationalt opsving.

Europa og især Danmark er delvist hægtet af.

Betydelig risiko på grund af offentlig gæld.

Fremgang i forbrug og eksport, men især eksportvæksten er svag.

Betydeligt lagersving påvirker væksten.

Faldet i beskæftigelsen ophører.

Faldet i arbejdsstyrken kan forklares - på positivsiden er, at mange er under uddannelse eller aktivt arbejdssøgende, på negativsiden er, at mange har trukket sig helt ud eller er rejst hjem.

Læs hele rapporten

Læs hele DI's rapport på dette link:

http://di.dk/SiteCollectionDocuments/Dow...
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094