23948sdkhjf

Verdensaktion mod pirater

Rederier og søfartsorganisationer fra hele verden afleverer flere hundrede tusinder underskrifter i protest med det voksende antal af pirat-overfald på verdenshavene.
Aktionen finder sted på torsdag i London. Det er den internationale transportarbejderorganisation ITF, der står bag kampagnen, som støttes af stort set hele verdens shippingindustri med blandt de store organisationer som International Chamber of Shipping (ICS) og BIMCO.

Også hele den danske rederi- og shippingbranche samt Dansk Rederiforening er med i protestaktionen, som foregår torsdag formiddag den 23. september 2010 ved den internationale søfartsorganisation IMOs kontor i London.

Nok er nok

Eventen er kulminationen på en tre måneder lange kampagne, som ITF har stået for. "Nu er det nok" er sloganet, og man kræver konkrete tiltag for at få bugt med pirateriet.

- Vi opfordrer alle verdens lande til at afsætte de nødvendige ressourcer, så vi kan finde reelle løsninger på det voksende pirateri, siger John Bainbridge fra ITF's søfartsafdeling.

I 2008 blev næsten 100 skibe angrebet og 500 søfolk taget som gidsler af pirater ud for Afrikas østkyst. I 2009 var tallet vokset til 217 skibe og 867 besætningsmedlemmer.

Læs mere

Læs mere på hjemmesiden www.endpiracypetition.org

Her er det også muligt at bakke op om protesten med sin underskrift. ITF håber at få mere end 500.000 underskrifter på torsdag.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.423