23948sdkhjf

Forsøget med overhalingsforbud begynder onsdag

På onsdag den 1. december 2010 starter det bebudede et-årige forsøg med overhalingsforbud for lastbiler. Forbuddet kommer ikke til at gælde andre køretøjer - heller ikke langsomme køretøjer, som kun må køre 80 km/ som busser og biler med campingvogn.
Vognmandsbranchen er stærkt utilfreds med forbuddet, fordi det kun rammer lastbilerne.

- Vi savner dokumentation for, at forsøget er nødvendigt, siger chefjurist John Roy Vesterholm, DTL..

- Vejdirektoratet har konkluderet, at det nuværende overhalingsforbud på udvalgte strækninger er tilstrækkeligt. Desuden er lastbiloverhalinger ikke noget væsentligt problem i det daglige. Der sker ikke ulykker i forbindelse med disse overhalinger.

Strækningen med det nye forsøg dækker den østjyske motorvej mellem Skærup i syd og Skanderborg i nord. Overhalingsforbuddet skal gælde i tidsrummet kl. 6-20 i modsætning til, hvad der gælder for de øvrige strækninger med overhalingsforbud, hvor tidsrummet er kl. 6-18.

Langsommere trafik

I udlandet kender man ikke til tilsvarende overhalingsforbud over en længere strækning.

- Vi har selvfølgelig arbejdet mod forsøget i DTL, siger John Roy.

- Vi ikke mener, det vil gavne trafikafviklingen. Tværtimod tror vi, det vil give bagslag. Det blive den langsomst kørende, der vil sætte hastigheden på motorvejen. Ingen bilist vil lægge sig ind mellem den kolonne af lastbiler, der vil ophobe sig.

Vejdirektoratet vil foretage målinger af hastigheden i begge spor i forsøgsperioden, og DTL vil følge forsøget tæt.

Imod elefanter

- Der skal ikke herske nogen tvivl om, at DTL er imod elefantvæddeløb, siger chefjuristen.

- Vi opfordrer såvel den overhalende lastbil, som den lastbil, der bliver overhalet, til at gøre, hvad de kan for, at overhalinger på motorveje sker så hurtigt som muligt.

- Det gør de også i langt de fleste tilfælde; men vi skal alle være på vejene, og det kan være nødvendigt en gang imellem for en lastbil at overhale, for lastbilerne har også en dagligdag, der skal fungere.

- I dag ville man for eksempel godt kunne udføre en transport fra Frederikshavn til Padborg uden at skulle afholde hvil og uden at overtræde køre/hviletidsreglerne. Dette kan godt blive et problem fremover, slutter John Roy Vesterholm.

Fakta:

Ifølge projektudformningen er begrundelsen for forsøget, at Vejdirektoratet løbende modtager henvendelser fra trafikanter, der ønsker at etablere et overhalingsforbud for lastbiler på motorveje, da de finder de såkaldte "elefantvæddeløb" generende og farlige.

/
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063