23948sdkhjf

Afstemning om selvkørende i dag

Bendt Bendtsen prøver at overbevise gruppefæller i EU-parlamentet om, at de skal stemme nej loft på arbejdstid for selvkørende.
Der er spænding til det sidste, om det lykkes de konservative og liberale i EU-parlamentet at holde sammen og stemme imod arbejdstidsregler for selvkørende chauffører, som er blevet debatteret tirsdag den 15. juni, inden forslaget vedtages eller forkastes i dag onsdag 16. juni 2010.

Dansk Industri, Danske Arbejdsgiverforening, Dansk Erhverv og DTL lobbyer stærkt for at friholde de selvkørende fra arbejdstidsdirektivet.

EU-parlamentsmedlem Bendt Bendtsen (K) er formand for den konservativ-kristendemokratiske gruppes klub for mindre virksomheder. Fra den position forklarer han sine gruppefælder, at spørgsmålet om de såkaldt falske selvstændige ikke skal løses på denne måde, som vil skabe en farlig præcedens for at pålægge andre selvstændige erhvervsdrivende lignende restriktioner.

- S og SF kæmper i disse dage for at dobbeltregulere selvstændige vognmænd, der i forvejen er underlagt køre- og hviletidsbestemmelserne. Forslaget om at regulere selvstændige vognmænds arbejdstid er lige så tåbeligt, som hvis man kunne finde på at regulere chaufførers fritid før kørsel. Forskellen er ens, erklærer Bendt Bendtsen.

En del af kampen har været at vinde tid. EU-chef Søren Hyldstrup Larsen betegnede det som en sejr for vognmandsorganisationerne, at EU-parlamentets afstemning blev udskudt fra 20. maj til 16. juni, fordi det ville give bedre tid til behandling af forslaget.

Venstrefløj vandt i beskæftigelsesudvalget

Venstrefløjen kommer til EU-parlamentets plenar med en trumf, efter at beskæftigelsesudvalget med et forholdsvis stort flertal sagde ja til at indføre et loft på 48 timer over de selvkørendes samlede arbejdstid ved rat og skrivebord. Dermed sagde udvalgsflertallet inklusive en del liberale og konservative nej til det kompromis, som de 27 regeringer har indgået i ministerrådet om at fjerne de selvkørende fra et gammelt direktiv om arbejdstid.

Hvad sker, hvis den afgørende afstemning på plenaren følger beskæftigelsesudvalget? EU-parlamentsmedlem Emilie Turunen (De Grønne/SF) er ikke i tvivl.

- Så skal medlemslandene i gang med at indføre regler om arbejdstider hurtigst muligt.

- EU-parlamentet har sendt et klart signal om, at vi vil forsvare arbejdstagerrettigheder for alle uanset deres ansættelsesstatus. Chauffører behøver ikke længere føle sig presset til at acceptere en status som 'falske selvstændige', som hidtil har fungeret som en åben dør for helt urimelige arbejdsvilkår, siger Emilie Turunen.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063