23948sdkhjf

Til kamp mod tyve

Padborg er et slaraffenland for tyveknægte - og de har specialiseret sig i at gøre livet surt for eksportvognmændene.I dag den 17. maj 2010 er der møde i Padborg om problemet.
Nu skal der sættes en effektiv stopper for tyveri af lastbiler, trailere og dieselolie i Danmarks største transportområde, Padborg.

ITD, Padborg Udviklingscenter og Erhvervenes Hus Aabenraa har taget initiativ til et stormøde for medlemmerne i dag den 17. maj.

- Problemet er nok særlig stort i Padborg på grund af de mange lastbiler her, men lignende tyverier sker jo også andre steder i landet, siger Anders Jessen, sektionsleder hos ITD.

- På mødet håber vi at få mange gode ideer til, hvordan vi kan komme tyverierne til livs. Vi lægger vægt på, at forslagene til de forebyggende foranstaltninger, kan bruges af hele branchen.

Sikkerhedspolitik

Syd- og Sønderjyllands politi har lovet forud for mødet at kigge Padborg grundigt efter i sømmene og lave en risikovurdering, som tager sigte på de lokale forhold, men som også vil indeholde generelle elementer.

- Virksomhederne skal sørge for at få formuleret en sikkerhedspolitik, siger Jan Hyldal Sørensen fra Erhvervenes Hus i Aabenraa.

- Det kan være med til at øge sikkerheden omkring sin virksomhed og sit materiel.

Gode råd

Foruden Rigspolitiets Forebyggelsessektion deltager Syd- og Sønderjyllands politi i mødet, og der vil også komme repræsentanter fra Forsikring & Pension, samt G4S, der kan give gode råd til virksomhederne.

Det gælder ikke mindst om at vide, hvordan man skal forholde sig, når tyveriet er sket og hvad virksomhedens sikkerhedsmanual bør indeholde.

Hårdt ramt

Sidste år blev der stjålet 107 lastbiler. I år er tallet allerede oppe på over 35.

En af de virksomheder, som har været meget hjemsøgt af ubudne gæster, er KTL i Padborg.

Her har man oplevelser, der går lige fra afmontering af et splinternyt reservehjul på en lastbil til tyveri af hele lastvogntog.

- Det nyttede ikke, at bilerne holdt på en indhegnet plads, fortæller direktør Bjarne Kornbæk og viser en regning på 20.000 kroner, som det kostede at reparere hegnet, efter at tyvene havde kørt det ned, da de stjal en lastbil.

Det har heller ikke nyttet at have lås på lastbilernes dieseltanke. To nætter i træk fik han stjålet i alt 2.200 liter brændstof.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.062