23948sdkhjf

Tidsplan for Holstebro-motorvej inden jul

Transportminister undrer sig over, at andre udkantsområder kritiserer regerings-beslutning - Holstebro-motorvej vil skabe vækst og arbejdspladser.
Transportminister Hans Christian Schmidt vil i løbet af de næste to-tre måneder lægge en tidsplan for en udvidelse af motorvejen fra Herning til Holstebro. Efter et besøg i Nordvestjylland er han bestyrket i, at byggeriet vil give udvikling i erhvervslivet og skabe nye arbejdspladser. Ligesom det er sket ved Esbjerg og Svendborg.

Hans Christian Schmidt har bemærket, at nogle trafikforskere mener, pengene skal bruges andre stedet i landet, men han er sikker på, den kritik får ende. Motorvejen vil give en voldsom trafikforøgelse Herning-Holstebro.

- I Nordjylland har motorvejene godt nok ikke givet erhvervsudvikling, men der er strukturforskel på områderne. Jeg har omkring Holstebro oplevet et fantastisk engageret erhvervsliv. For eksempel besøgte jeg en møbelvirksomhed, som jeg ikke anede eksisterede. Jeg troede, vi skulle ind til et lille firma i Tvis, men så kom vi til Actona med en milliardomsætning. Imponerende, synes Hans Christian Schmidt.

Samarbejde med andre politikere

Han har i forarbejdet haft et tæt samarbejde med en række folketingsmedlemmer: Jens Christian Lund fra Socialdemokraterne, Johs. Poulsen fra De Radikale, Venstres Kristian Pihl Lorentzen, den konservative Henriette Kjær og Kim Christiansen fra Dansk Folkeparti. Transportministeren er sikker på, at motorvejen kommer, uanset hvad der måtte ske i Folketinget.

- Både Socialdemokraterne og SF er med i forligskredsen omkring trafik, og den aftale er lidt speciel. Her har ingen vetoret, når vi skal fordele nye penge, nævner Hans Christian Schmidt.

- Vi var enige om at bygge motorvejen til Herning. Så vil det være mærkeligt, hvis vi ikke bliver enige om også at bygge de sidste km til Holstebro. Alle i forligskredsen har været med til at bevilge midler til en forundersøgelse af motorvejen. Det er sjældent, man giver penge til noget, som man slet ikke vil have.

Hans Christian Schmidt undrer sig over én ting i debatten: At andre udkantsområder skælder ud over beslutningen.

- Vi bruger over ti milliarder på en jernbanestrækning på Sjælland. Det glæder jyderne sig også over, siger Hans Christian Schmidt.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063