Håndbog om trafiksikkerhed
Cykelstier, rumleriller, autoværn og styring af lyssignaler er nogle af de tiltag, som kan øge trafiksikkerheden på de danske veje.
De fleste trafikulykker sker på kommuneveje, da kommunerne råder over den største del af det danske vejnet. Med håndbogen får kommunerne et redskab til at vurdere, hvilken effekt forskellige tiltag har på trafiksikkerheden, og hvad de koster. Det kan for eksempel være:
* blå cykelfelter,
* samordning af lyssignaler
* opsætning af autoværn.
Behov for at prioritere
- Behovet for at prioritere, hvordan vi bruger de offentlige midler, er større end nogensinde. Derfor er det vigtigt, at vejmyndighederne har de rette redskaber til at vurdere, hvilke tiltag der giver os mest trafiksikkerhed for pengene, udtaler transportminister Hans Christian Schmidt.
- I 2009 så vi et markant og glædeligt fald i antallet af trafikdræbte i Danmark. Den udvikling skal vi holde fast i, siger Hans Christian Schmidt.
- Jeg håber, at kommunerne vil tage den ny håndbog til sig og bruge den aktivt, når de fremover prioriterer indsatsen med at gøre vores veje endnu mere sikre.
Beskrivelse af gevinster
Vejdirektoratets effekthåndbog indeholder en beskrivelse af de trafiksikkerhedsmæssige gevinster ved 25 udvalgte vejtekniske tiltag.
Bogen er et let tilgængeligt hjælpemiddel for fagfolk, der arbejder med trafiksikkerhed. Den kan eksempelvis anvendes i forbindelse med udarbejdelse af kommunale trafiksikkerhedshandlingsplaner, til vurdering af løsningsmuligheder i forbindelse med sortpletprojekter - eller blot som grundlag for vurdering af forskellige sikkerhedsfremmende tiltag.
Læs mere
Læs mere om rapporten og de 25 tiltag på hjemmesiden www.vejsektoren.dk eller følge dette link:
http://www.vejsektoren.dk/wimpnews.asp?p...