Udstillerne skaber Vestfyn Trækker
For hver gang VBG har kunnet udvide rammerne, er udstillerne fulgt med og har skabt et farverigt og fagligt Vestfyn Trækker.
- Tanken var bare, at det skulle være et weekendarrangement. Det var ikke noget, der skulle fortsætte, husker VBG-direktøren.
Men den lokale erhvervsforening ville gerne gøre mere ud af jubilæet og således blev jubilæumsarrangementet udvidet til også at omfatte en udstilling. Vestfyn Trækker var født og siden har udstillingen kun trukket i én retning - fremad.
For udstillerne syntes så godt om arrangementet at de pressede på, for at få VBG til at gentage arrangementet - og sådan er det gået fra gang til gang.
- Det er ikke længere os, der bestemmer, om Vestfyn Trækker skal fortsætter, siger Per Mikkelsen lettere filosofisk.
Afgørelsen ligger hos de mange udstillere og dem er der nu blevet endnu flere af efter at Vesfyn Trækker i år i bogstaveligste forstand går over hegnet på naboen Strandmøllens grund, og dermed udvider til det dobbelte.
- Jeg troede, at vi så kunne fråse lidt med pladsen - men det kan vi absolut ikke Der er bare kommet endnu flere udstillere til, konstaterer Per Mikkelsen.
De seneste år var det planen, at Vestfyn Trækker skulle finde sted hvert andet år mellem transportmesserne i Herning. Men Hernings udsættelse i 09 og 10 har ført til, at Vestfyn Trækker er blevet en årlig begivenhed.
Fortsætter det i 2011?
- Det kan jeg ikke svare på - det vil ikke være noget problem for os, at arrangere det hvert andet år. Men det er udstillerne, der bestemmer, påpeger Per Mikkelsen.
Vestfyn Trækker 2010 har været noget af en mundfuld for VBG.
- Vi har nået en størrelse, hvor arrangementet er lige i overkanten af hvad vores organisation kan håndtere. Derfor har vi måttet outsource nogle ting, siger Per Mikkelsen, der understreger, at formålet med Vestfyn Trækker - modsat andre udstillinger - ikke er at tjene penge på udstillingen.
Det er i stedet den lokale idrætsforening, der løber med overskuddet, mens Per Mikkelsen er optaget af, at give sig selv, sine leverandører og branchen et godt udstillingsvindue.
- Det vi får ud af det er, at vi møder vores kunder på hjemmebane og så kan vi vise vores samarbejdspartnere, at det ikke altid behøver handle om business, men også om de relationer vi kan dyrke i disse uformelle rammer, påpeger Per Mikkelsen.
- Vi kunne også have nøjedes med at holde vores eget åbent hus-arrangement. Men sådan er det nu engang med positive ting: når man sætter et hjul i gang, så kan man ikke altid stoppe det. Vi har i hvert fald ikke tænkt os at stikke en kæp i hjulet. Vi vil fortsat gerne hjælpe med til, at branchen kan præsentere sig selv uden at det behøver koste kassen, siger VBG-direktøren.
Håber på godt vejr
Jeg håber, at vi får godt vejr. Og så glæder jeg mig til at få nogle tilbagemeldinger på de mange småting vi har ændret. Jeg har den holdning, at man aldrig laver det fuldendte. Der er altid ting, der kan gøres bedre og det har vi prøvet, siger Per Mikkelsen. Og så glæder jeg mig til at være sammen med en masse glade mennesker.
- Vi har gjort, hvad vi kunne for at markedsføre arrangementet. Det skulle gerne give mange besøgende, men det er ikke afgørende, om der kommer 4000 eller 10.000.
- Vi har tidligere holdt messen i dårligt vejr med 2000 gæster - og da var udstillerne også tilfredse.
- For os handler det om, at de rigtige gæster kommer - dem fra branchen, påpeger Per Mikkelsen.
Mette Bloch
Et af de mange nye tiltag er, at åbningen foregår med en morgenmad og en "vitaminindsprøjtning" i form af et foredrag med Mette Bloch.
- Hun er en forrygende eliteidrætskvinde og foredragsholder. Når hun har holdt sit foredrag, er vi alle klar til at møde vores kunder med et smil, siger Per Mikkelsen - med et smil.