23948sdkhjf

Danmarks bedste lastbilchauffør

Den 30-årige lastbilchauffør Kenneth Mathiasen fra Fjerritslev vandt lørdag den 4. september 2010 den danske finale i chaufførkonkurrencen Young European Truck Driver 2010.
Kenneth Mathiasen vandt konkurrencen foran:

Martin Pedersen, Thisted, 20 år og

Jens Aarøe, Vojens, 29 år.

I alt 10 chauffører havde kvalificeret sig til den danske finale, som fandt sted på Scanias Bilers anlæg i Ishøj. Her skulle der dystes i fem discipliner:

* præcisionskørsel med sættevogn på en krævende manøvrebane,

* brændstoføkonomisk kørsel på landevej med vogntog på 40 tons,

* lastbilteori

* førstehjælp

* hjulskift.

Kenneth Mathiasen arbejder som chaufførafløser hos vognmand Henrik Sørensen i Fjerritslev og kører flis til lokale kraft/varmeværker. Med sejren har Kenneth Mathiasen kvalificeret sig til den europæiske finale i Young European Truck Driver 2010. Den afvikles i starten af oktober på Scania-fabrikken i Sverige, hvor vinderen belønnes med en fabriksny Scania lastbil til en værdi af 750.000 kroner.

Verdens største chaufførkonkurrence

Young European Truck Driver er verdens hidtil største chaufførkonkurrence med fokus på trafiksikker og miljørigtig kørsel med lastbil.

Konkurrencen arrangeres af den svenske lastbilproducent Scania og afvikles samtidig i 20 europæiske lande. I år har har mere end 15.000 unge lastbilchauffører fra hele Europa deltaget i konkurrencen, der er åben for alle lastbilchauffører op til 35 år.

Scania samarbejder med EU-kommissionen om konkurrencen. Dertil kommer en lang række sponsorer. Herhjemme er det Michelin, DTL, Schmitz Cargobull, Orlaco og Scania Lastbilforsikring.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078