23948sdkhjf

Drama om julehandelen

Speditørerne indrømmer, at der kan blive kapacitetsproblemer i oktober og november, men lover, at de skal nok klare leverancerne op tilo julehandelen.
Er julehandelen truet? Kan der blive tomme hylder i butikkerne op til højtiden?

Det var oplægget til en historie, som Jyllands-Posten bragte i går den 22. september 2010. Dansk Mode og Tekstil er betænkelige. Bestseller ligeså.

Med Jens Hansen fra Danske Speditørers Fagudvalg Kontinent som kilde samt en udtalelse fra foreningens direktør Martin Aabak kunne Jyllands-Posten imidlertid afblæse den værste panikangst i anledning af truslen. Forsinkelser vil kunne forekomme, men ingen ser tomme butikker for sig.

Ifølge Martin Aabak er det især de mindre producenter og butikker, der må vente i kø.

- Større kunder har mere forhandlingskraft over for speditørerne; men set i en europæisk sammenhæng er selv store danske kæder små, påpeger han.

- Når vi modtager en booking, og kapaciteten er opbrugt, er der et leveringsproblem - og det er ikke noget, som man bare kan betale sig fra, siger han.

- Allerede i maj var der op til en uges ventetid på landevejstransport. Al kapaciteten bliver udnyttet for øjeblikket.

Boom i oktober og november

- Kapaciteten svarer til behovet lige nu - med lidt forsinkelser her og der.

- Kommer der et boom i oktober og november, der traditionelt er årets stærkeste måneder, kan vi sagtens opleve heftige forsinkelser, siger Jens Hansen.

Han tilføjer, at vognmændene ikke bare kan øge kapaciteten på kort tid. Det tager mellem to og tre måneder at få leveret en lastbil.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.075