23948sdkhjf

Danske Speditører: Ikke flere afgifter!

EUs forslag til en ny eurovignette er blot mere skat, mener Danske Speditører. Foreningen frygter, at man blot vil løfte penge fra vejtransporten over til andre transportformer.
Danske Speditører er imod EU-kommissionens ændringsforslag til Eurovignette-direktivet, der handler om afgifter på vejtransport i EU.

- Eurovignetten vil kun blive pålagt vejgodstransport, ikke andre former for transportformer. Det er uretfærdigt, siger direktør Martin Aabak, Danske Speditører.

- Desuden vil det blive muligt for de enkelte EU-lande at pålægge vejgodskørslen flere afgifter end med det nuværende direktiv.

I dag er det kun muligt for medlemsstaterne at pålægge afgifter på vejgodstransport i det omfang, det modsvarer den slitage som godstrafikken påfører infrastrukturen i medlemsstaten.

Med de forslåede ændringer bliver vedtaget vil det blive muligt for medlemsstaterne at opkræve afgifter på flere områder, som for eksempel:

* luftforurening,

* støj og

* trængsel.

- Det vil naturligvis betyde, at det bliver dyrere at udføre godstransporter sammenlignet med i dag, konkluderer Martin Aabak.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.062