23948sdkhjf

Trafiksikkerhed i Øjenhøjde på Egeskov Slot

Danmarks største trafiksikkerhedskampagne, kommer igen i år til Egeskov Slot på Fyn. Det sker, lørdag den 7. august fra kl. 10.00 - 16.00 på den årlige Falck-dag.
Målet med arrangementet er at undervise børn i, hvordan de omgås store lastvogne i trafikken, og får en bedre og mere hensigtsmæssig trafikadfærd. Håbet er, at at man kan reducere antallet af ulykker.

Alle børn, der deltager i kampagnen i 2010, vil få udleveret gratis trafiksikkerhedsveste og refleksbånd. Ved arrangementet på Egeskov Slot, kan børnene endvidere deltage i en konkurrence med trafikspørgsmål, for hvilket de får et diplom og mulighed for at vinde flotte præmier.

Børne-rap

Et nyt indslag i kampen mod højresvingsulykker er musik. Ramin Golpasand, som blev nr. to ved DM for børnerap 2009, vil med et nyt og kontant trafik-rap-nummer, "Venner i trafikken", komme til Egeskov og med musikken understrege vigtigheden af at være synlig, at bruge cykelhjelm og at være opmærksom i trafikken.

Musikken og inspiration kan frit downloades på www.trafiksikkerhed.info.

Siden år 2000 er 69 mennesker blevet dræbt i højresvingsulykker, hvor lastbiler har været involveret.

I 2007 var tallet 2 personer. I 2008 steg det til 11 og 2009 faldt det til 1 person.

- Desværre kan man allerede konstatere, at det fine resultat fra 2009 ikke holder i 2010, siger projektleder CVlaus Tjerrild.

- Det understreger blot vigtigheden af, at både denne kampagne, medier og myndigheder skal holde fokus og løbende gøre opmærksom på problematikken ved de farlige højresving.

Bag arrangementet står DTL, Falck, 3F Transport, Danske Fragtmænd, Volvo Lastvogne, olieselskabet OK og Børneulykkesfonden.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

1.346