23948sdkhjf

Brændstof igen i Grækenland

De græske lastbilchauffører afslutter deres strejke, som har drænet store dele af landet for benzin og brændstof
Efter seks dages strejke går lastbilchaufførerne i Grækenland nu i arbejde igen. Strejken har medført mangel på benzin og diesel i hele landet, og det har fået den græske regering til at beordre strejken afsluttet.

Regeringen truede blandt andet med at inddrage chaufførernes køretilladelser og retsforfølge dem, hvis de ikke genoptog arbejdet, skriver Ekstra Bladet.

Lastbilchaufførerne har strejket siden mandag den 26. juli 2010 i protest mod regeringens planer om at åbne for udenlandske chauffører. Chaufførernes fagforening frygter, at det vil medføre lavere løn og ringere arbejdsforhold.

På et møde blandt chaufførerne lørdag besluttede et flertal at gå i arbejde igen.

Regeringen har bedt hæren hjælpe med at forsyne benzinstationer, lufthavne og hospitaler landet over med olie, benzin og diesel.

I gang med forhandlinger

Ifølge græske aviser har lastbilchaufførernes fagforening og transportminister Dimitris Reppas aftalt møder for at få løst problemerne.

Regeringen har gjort det klart, at den ikke vil endre beslutningen om liberalisere vejgodssektoren. Det sker i 2013, når der - ifølge planen - bliver givet vognmandslicenser til et antal udenlandske vognmandsfirmaer.

Til gengæld er regeringen villige til at se nærmere på skattelettelser, sociale sikringsydelser og muligheden for lån til særlige priser.

Betingelsen er, at chaufførerne ikke begynder at strejke igen.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.068