23948sdkhjf

Skole vil have fat i de unge

EUC Lillebælt håber at få kontakt til unge, der er interesseret i en chaufføruddannelse. Håber også, at vognmænd vil tage flere lærlinge.
Uddannelsesstederne skriver på lærepladser. Det gælder også inden for transportområdet, hvor det er svært for de unge, der gerne vil være chauffør eller arbejde på et lager, at finde en læreplads.

For EUC Lillebælt handler deltagelsen på Vestfyn Trækker messen derfor om at få kontakt til vognmændene, så de kan forstå vigtigheden af at tage en lærling. Desuden håber man på at kunne få vakt de unges interesse for uddannelsen.

- Mange unde får et kulturchok, når de finder ud af, hvor meget en chauffør egentlig skal kunne, siger Ole Nygaard Johansen fra EUC Lillebælt.

- Der stilles i dag store krav til en chauffør, og det harmonerer ikke men den opfattelse, som mange har. De tror, at en chauffør bare skal sidde og dreje i rattet – men vedkommende skal kunne meget, meget mere.

- Derfor handler det om at tiltrække de rigtige unge. Netop her på Vestfyn Trækker håber vi at få fat i unge, som i forvejen har interesse i transportbranchen. Det er vel derfor de kommer til transportmessen.

Ole Nygaard Johansen fortæller, at der vil være tre faglærere på EUC Lillebælts stand. Desuden vil der komme flere gamle lærlinge fra skolen, blandt andet vinderen af lærlinge-DM i 2009.

- Vi vil blandt andet fortælle om vores studietur til Rumænien, forklarer Ole Nygaard Johansen.

- Vi har et samarbejde med Rumæniens-hjælpen, og vi plejer hvert år og tage eleverne med på en tur vil Rumænien med nødhjælp. Det foregår nærmest i convoy-kørsel. Vi er to-tre lastbiler og en bus, og så skiftes lærlingene til at køre.

Skolen vil også fortælle om deres nye initiativ med det nye tankvognsspeciale.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078