23948sdkhjf

Tilpasset nye sikkerhedskrav

SAWO udstiller Hiab-kraner med indbygget stabilitetsovervågning
SAWO leverede i starten af året de første Hiab-kraner, som overholder kravene i det nye maskindirektiv, samt følger produktstandarden PrEN 12999:2009. Der er flere forbedringer, nogle af større og mindre betydning for brugeren, men fællesnævneren er øget sikkerhed.

Samtidigt med at Hiab har tilpasset kranerne til de nye krav, som jo trådte i kraft pr 29. dec. 2009, har man benyttet lejligheden til at lave en større ændring på elektronik-siden.

Største nyhed er stabilitets-overvågningen, som nu er indbygget i kranens lastmoment-sikrings-system, og som kræves i henhold til produkt-standarden. Ud over at elektronikken kontrollerer, at kranen ikke overbelastes, så er støttebenene nu en del af kranens sikkerhedssystem. Dvs. kranen holder selv øje med at støttebenene er kørt helt ud og ned før der kan arbejdes maksimalt med kranen.

Kan støttebenene ikke køres helt ud, så tilpasser kranens løfteevne sig løbende og sikrer, at der ikke kan foretages tungere løft end der er stabilitet til.

Tryg hverdag

Et godt eksempel på dette er, når man parkerer sin lastbil og kun skal læsse af over højre side, så ofte køres støttebenene helt ud i højre side og lige ned i venstre side.

Så længe der løftes over bilens højre side, er der ingen problemer, mens hvis man ved en fejl eller forglemmelse vil løfte en byrde over køretøjets venstre side, så stoppes kranen inden belastningen får køretøjet til at vælte.

Der er monteret følere på hvert enkelt støtteben, der både registrer, hvor langt benet er kørt ud, og hvilken kraft det påvirkes med. På toppen af hvert støtteben sider en samleboks for sensorerne. Boksen fungerer samtidig som advarselsblink. Det giver samtidig brugeren informationer om fjernstyringen er aktiv samt når kranen er tæt på maksimal belastning.

Den nye teknologi letter hverdagen for kranførerne på en lang række områder. Gæster på Vestfyn Trækker kan ved selvsyn se de ny kraner og hører mere om de mange fordele på SAWO’s stand U36.

Med på messen

Moffett M4 25.3

Moffett M10 25.3 (nyhed)

Nopa pendeltip, Hiab XS 244 kran bag samt tipkærre

Nopa letvægtstip med kornlad sug/blæs

Ravnstrup 3, 5 t. lad

Fastlad og Hiab XS 211 + jib

Multilift wirehejs CLF326S-3

Hiab XS 600

Nopa Overføringsanhænger
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079