23948sdkhjf

Ingen skiltning om vejafgift

Det nuværende informationsniveau er tilstrækkeligt, siger skatteminister Troels Lund Poulsen og afviser at sætte skilte op om dansk vejafgift for udenlandske chauffører ved grænsen.
Forslaget om tydelig skiltning om vejbenyttelsesafgiften ved den dansk-tyske grænse jordes af skatteminister Troels Lund Poulsen (V).

Det er politiets skøn, at 3-5 procent af de udenlandske lastbiler ikke betaler afgiften, og derfor konkluderer Troels Lund Poulsen, at det nuværende informationsniveau er tilstrækkeligt.

Afvisningen sker i et svar til Benny Engelbrecht (S), der ligesom ITD’s formand Mogens Therkelsen mener, at udenlandske lastbilchauffører skal adviseres klart og tydeligt om den danske vejafgift.

- Alle internationale organisationer og vognmandsfirmaer med internationale aktiviteter er utvivlsomt bekendt med afgiften, der ikke kun gælder for kørsel i Danmark, men også finder anvendelse for kørsel i Sverige, Belgien, Luxemburg og Holland (Eurovignettelandene), skriver Troels Lund Poulsen.

Foruden salgsstederne ved grænsen kan afgiften betales på cirka 35 tankstationer over hele landet samt ved rederier/færger, tilføjer han: - Både på udsalgsstederne og på nettet findes der information om vejbenyttelsesafgiften på flere sprog.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094