23948sdkhjf

Dramaet om Mols-Linien fortsætter

Nyt købstilbud fra Aarhus-rigmanden Henrik Lind gennem investeringsselskabet Lind Invest
Henrik Lind har erkendt, at det ikke længere er muligt at få fuld kontrol over rederiet, men går i stedet efter en ejerandel på ti procent med et frivilligt købstilbud til alle minoritetsaktionærer på 44 kroner per aktie, lyder det i en pressemeddelelse.

- Vi ejer på nuværende tidspunkt knap fem procent af aktierne i Mols-Linien A/S og ønsker at være en del af den fremtidige ejerstruktur i selskabet som en væsentlig minoritetsaktionær, siger Henrik Lind, administrerende direktør i Lind Invest, i meddelelsen.

- Lind Invest har på denne baggrund besluttet at fremsætte et frivilligt købstilbud på alle aktier, som ikke er ejet af Polaris, fortsætter han.

Løfter buddet 10 pct.

Købstilbuddet til småaktionærerne er 10 pct. højere end tilbudskursen i det pligtmæssige tilbud fra Polaris, som nu sidder på 76 pct. af aktierne.

Polaris har tilbudt alle aktionærer 40 kr. per aktie for at overtage virksomheden og afnotere den fra fondsbørsen, men det har en række småaktionærer sat sig imod.

De forsøger derfor at samle 10 pct. af aktionærerne for at undgå en afnotering, som først kan finde sted, når Polaris har samlet mindst 90 pct. af aktierne i Mols-Linien.

Aarhus-rigmanden Henrik Lind kastede sig tidligere ind i kampen for at overtage kontrollen med Mols-Linien med et bud på 41 kr. per aktie.

Men Polaris meddelte 21. august, at kapitalfonden nu sidder på 76,18 pct. af aktierne efter at have indgået en aftale med Nykredit, Finansiel Stabilitet og FS Finans III om at købe 46,23 pct. af aktierne og stemmerettighederne i Mols-Linien.

Dropper plan om kontrol med Mols-Linien

Det har altså fået Henrik Lind til at opgive sin plan om at opnå kontrol med rederiet.

Tilbagekaldelsen af det oprindelige bud forudsætter dog, at Lind Invest får dispensation fra Finanstilsynet fra pligten om at offentliggøre et frivilligt overtagelsestilbud.

Købstilbuddet er dog betinget af, at Henrik Lind opnår de ønskede 10 pct.

/ritzau/
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.25