23948sdkhjf

Vognmand: Vores egen skyld, at vi ikke kan få arbejdskraft

Ovenpå krisen er den største udforing for vognmandsforretningen Frede Andersen & Søn, at skaffe chauffører nok
Efter flere år, hvor der er blevet skåret ind til benet, er det nu en helt anden udfordring, som den sydsjællandske virksomhed Frede Andersen & Søn står over for.

Det skriver finans.dk.

- Vores største udfordring lige nu er at skaffe kvalificerede medarbejdere med stor streg under kvalificerede. Vi kan sagtens skaffe medarbejdere, men de kvalificerede er det virkelig svært at finde, siger Peter Andersen, der er administrerende direktør for Frede Andersen & Søn.

I øjeblikket mangler han to chauffører. Han har ligefrem en lastbil, der står klar på gårdspladsen. Men Peter Andersen vil ikke ansætte hvem som helst. For hans chauffører skal kunne mere end bare at have et stort kørekort.

- Det handler meget om holdningen til at være i erhvervet. Jeg skal passe på, hvad jeg siger her, og jeg skærer bestemt ikke alle over en kam. Men mange yngre vil helst møde kl. 8 og have fri kl. 16. Og gerne med en månedsløn på 40.000 kr. Det kan man ikke i vores branche. Det har altid været kutyme, at man har mange timer, hvis man vil have en høj løn, siger Peter Andersen.

Men problemet med at skaffe kvalificerede medarbejdere er ikke politikernes skyld, mener Peter Andersen.

- Det er vores eget ansvar, at vi har svært ved at få kvalificeret arbejdskraft. Det er branchen, der skal tage sig lidt sammen og uddanne flere og pleje sine medarbejdere. Det er også det, vi selv har indset, siger han til finans.dk.

I dag har han 70 medarbejdere og derudover mellem 10 og 30 mindre vognmandsfirmaer, som kører for Frede Andersen & Søn alt efter, hvor travlt de har. Han har netop udlært tre chauffører og har besluttet at tage tre nye.

- Vi har indset, at vi er nødt til at tage et socialt ansvar, hvis vi vil have kvalificeret arbejdskraft. Vi er nødt til at gøre noget og investere i uddannelse og medarbejdere. Det gælder også de små ting som at holde et svendegilde, når de bliver udlært eller et jubilæum, når de har været her i ti år. Vi skal også give dem nogle gode vilkår at arbejde under for eksempel i forhold til sikkerhed. Det har vores branche ikke altid været så kendt for at tænke på, siger Peter Andersen.
Kommenter artiklen (3)
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.097