23948sdkhjf

Småaktionærer raser

Kapitalfonden Polaris har vundet kampen over småaktionærerne i Mols-Linien; men nu kræver Dansk Aktionærforening lovændring.
Fondsbørsen - Nasdaq Copenhagen - har accepteret, at Mols-Liniens aktier bliver afnoteret. Dermed har kapitalfonden Polaris vundet over småaktionærerne i rederiet, skriver DR Øst.

- Vi kan ikke forstå, at det skulle være nødvendigt at trække selskabet væk fra børsen, siger Thomas Tang til TV-kanalen.

Han er talsmand for mindretalsaktionærerne i Mols-Linien, og de protesterer højlydt over kapitalfondens planer.

- Det er meget utilfredsstillende, at sådan en afgørelse sker på baggrund af én aktionærs ønske, fortsætter Thomas Tang.

- Afnoteringen har ikke nogen betydning for Mols-Linien, men den sætter et stort spørgsmålstegn ved den generelle beskyttelse af minoritetsaktionærer.

De nuværende aktionærer kan beholde deres aktier, men hvis de senere vil ud at sælge dem, skal de selv finde en køber til dem, skriver DR Øst.

Kapitalfonden Polaris opkøbte knap 80 procent af selskabet i december 2015, og bad dengang om lov til at afnotere selskabet. Det har Fondsbørsen nu accepteret. Eneste betingelse er, at Polaris skal tilbyde de nuværende aktionærer samme kurs, som de tidligere har tilbudt de øvrige aktionærer.

Kræver lovændring

Også Dansk Aktionærforening finder det »utåleligt«, at Mols-Linien får lov til at fjerne dets aktier fra Fondsbørsen. Foreningen kræver ændringer i loven.

- Der er nu åbnet for en helt uforståelig forskelsbehandling og chikane af Mols-Liniens mindre aktionærer, som skader dansk aktiekultur, siger direktør siger Jens Møller Nielsen fra Dansk Aktionærforening til Berlingske Business. Han mener, at en afnotering er ren chikane.

- Minoritetsaktionærerne i Mols-Linien er jo ikke pensionskasser eller andre professionelle, der har et professionelt netværk til at handle unoterede aktier. Vi taler om hr. og fru Jensen. Når de engang i fremtiden gerne vil sælge, vil det pludselig være meget bøvlet at opstøve en køber og især at finde frem til en fair pris, siger Jens Møller Nielsen.

Sagen fører nu til, at Dansk Aktionærforening vil kræve en lovændring med soleklare, objektive kriterier for fremtidige afnoteringer.

- Vi kan ikke leve med den nuværende gummiregel, hvor børsen – som jo er et privat selskab – tvinges til at træffe den slags ekstremt afgørende beslutninger inden for et enormt skønsmæssigt råderum, siger Jens Møller Nielsen til Berlingske Business.

Dansk Aktionærforening har allerede i et høringssvar i januar påpeget, at der er brug for strammere lovgivning for mindretalsbeskyttelsen ved afnoteringer. Ved et møde i Finanstilsynet fredag vil foreningen foreslå, at afnotering fremover kun kan ske, hvis mindst 90 procent af selskabets kapital stemmer for.


Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.095