23948sdkhjf

Der er brug for alle i vejgodstransporten

Næsten en tredjedel af ATLs medlemmer forventer at ansætte flere medarbejdere i løbet af 2016 - kommentar af direktør Lars William Wesch
I dag er der meget få flygtninge ansat i branchen. Men som vi alle ved, er der de seneste par år kommet mange flygtninge til Danmark fra Afghanistan, Eritrea og Syrien. Måske kan flygtningene bruges i nogle af de job, der opstår?

Under trepartsforhandlingerne mellem regeringen, arbejdsgiverne og lønmodtagerne drøftes i øjeblikket, hvordan flygtningene lettere kommer i arbejde. Det har stor betydning for integrationen af flygtningene, at de får mulighed for at få et arbejde, og på den måde kan lære det danske sprog og samfund at kende. Men det har også stor betydning for Danmark, at flygtningene kommer væk fra offentlig forsørgelse og bidrager positivt til samfundet.

Der er en del barrierer, som man skal over, når man vælger at tage en flygtning ind på virksomheden. Når vi spørger virksomhederne, er det især sprog- og kulturforskelle, der bekymrer. Men når man først har overvundet de barrierer, er der tilsyneladende en stor tilfredshed med den arbejdsindsats, som flygtningene leverer.
Mange virksomheder inden for vejgodstransporten har i forvejen udlændinge ansat. De ved, hvad der kræves for, at integrationen skal blive en succes.

I debatten om flygtninge kan man få det indtryk, at jobbene enten vil gå til flygtninge eller danske ledige. Men det er ikke et enten-eller. Det er et både-og. Der bliver brug for alle, hvis økonomien fortsætter med at udvikle sig positivt i de kommende år. I forrige nyhedsbrev skrev vi om Flyers (Stine: link til artiklen), der rekrutterer blandt de svageste ledige. Det er et fremragende eksempel på, hvad der kan gøres for at skaffe medarbejdere.

Det værste, vi kan gøre inden for vejgodstransporten, er at sidde på hænderne.

Artiklen er en del af temaet Debat.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079