DTL: DR-Kontant understreger behov for organisering af flyttebranchen
Torsdag aften kørte udsendelsen Kontant over skærmen på DR1. I centrum stod det såkaldte flyttefirma BM Fragt fra Horsens, som har efterladt sig en perlerække af frustrerede og utilfredse kunder, der ikke har fået den flyttehjælp de har bestilt.
- Jeg kender ikke den pågældende virksomhed. Den er hverken organiseret i Dansk Møbeltransport Forening eller i DTL – Danske Vognmænd. Men det er helt åbenlyst, at det er én af den slags virksomheder, der giver branchen et dårligt ry. Selv om vi hverken har lod eller del i BM Fragt, er det på sin plads at tage skarp afstand fra den form for virksomhed, udtaler formanden for Dansk Møbeltransport Forening (DMF), Lasse Ødum.
Trækker kunder fra andre
Administrerende direktør for DTL – Danske Vognmænd Erik Østergaard:
- Historien viser meget tydeligt, at hvis vi ikke sikrer ordnede vilkår og relevante krav til vognmandserhvervet, så giver det alle mulige plattenslagere mulighed for at opføre sig på denne måde. Og selv om man måske ikke overlever længe på de vilkår, så trækker de altså kunder fra gode, ordentlige og organiserede vognmænd. Dermed bidrager plattenslagerne til at undergrave ikke bare niveauet – men selve markedet. Den vej synes jeg ikke, vi har brug for at gå.
Erik Østergaard finder den slags forretningsmetoder, som offentligheden bliver præsenteret for i udsendelsen, helt uacceptable:
- Som brancheforening gør vi meget for at dæmme op for den slags. Men når man fra politisk hold fx plæderer for kreative modeller i taxabranchen, lader luftfartsselskaber udflage og regelshoppe – og på vognmandsområdet i årevis ikke har villet sætte hårdt mod hårdt overfor ulovlig cabotage, systematisk 3.-landskørsel, postkasseselskaber og regelshopping – så lukker man reelt op for al muligt plattenslageri. Og derfor er eksemplet fra flyttebranchen i Kontant-udsendelsen ikke bare en enlig svale eller et broddent kar, men et symptom på et marked i transportbranchen, som giver den slags forretningsmetoder et spillerum.