23948sdkhjf

BMS løser løfteopgaver på byggeriet af kæmpe mikroskop

Danske kraner og medarbejdere er sendt til Sverige for at deltage i konstruktionen af neutronmikroskopet European Spallation Source

De første spadestik til byggeriet af European Spallation Source (ESS) blev taget i 2014 og kort tid efter blev den nordjyske kranvirksomhed BMS valgt som totalleverandør på mobile kraner til den omfattende byggeplads.

Opgaven er en del af en foreløbig fireårig underleverandøraftale med ESS’ hovedentreprenør Skanska og indebærer løft af stort set alt på konstruktionspladsen, fra betonelementer og stålsektioner til væskebeholdere og maskineri.  

Opgaven varetages primært af BMS’ svenske afdeling BMS Kranar AB, som i forvejen arbejder tæt sammen med Skanska, og er godt eksempel på et underleverandørsamarbejde, der fører til flere opgaver.

Danske kraner og medarbejdere er med
- Vores svenske datterselskab har flere års samarbejde med Skanska bag sig, hvilket var en vigtig faktor, da vi kontaktede ESS for at byde på rammeaftalen. Opgaven overstiger dog kapaciteten for BMS Kranar AB, og derfor er flere vores danske kraner og medarbejdere også involveret i opgaven, fortæller Kim Hvolbøl, Regionsdirektør hos BMS.

BMS Kranar AB fik rammeaftalen hos ESS i hus i efteråret 2015 og påbegyndte opgaven i starten af 2016.

Mens den første del af arbejdet primært har fokuseret på løft af beton- og stålelementer vil det kommende arbejde være mere centreret omkring den fysiske indretning og teknik, hvilket understøttes af BMS’ mange certificeringer.

For byggeriet af ESS skal leve op til sikkerhedskravene under svensk lovgivning, hvilket betyder at de mange europæiske leverandører skal leve op til en række standarder.  

Kunderne efterspørger certifikater
- De seneste år har vi oplevet, at kunderne i stadig højere grad efterspørger projektstyring og stiller stadig større krav til sikkerhed. Da mange af vores opgaver omfatter totalløsninger relateret til løfteopgaver og de tilknyttede transportopgaver, giver det menig for os at have certificeringer inden for en række områder, siger Kim Hvolbøl.

- Vi havde alle de ISO- og OHSAS standarder som ESS skulle bruge for at godkende os som leverandør, hvilket helt klart har været medvirkende til at vi vandt opgaven, afslutter han.

ESS bliver verdens stærkeste neutronkilde, der skal bruges til undersøgelse af materialer ved brug af neutroner. Byggeriet af forskningsanlægget, som for alvor tager fart i disse år, løber op i en pris på 1,84 milliarder euro.

Læs mere om: BMS
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.194