23948sdkhjf

Flest flygtninge ansættes i transportbranchen

Transportbranchen, produktionsvirksomheder og landbrug/gartneri står for over halvdelen af de igangsatte IGU-forløb i private virksomheder

Transportbranchen, fremstillingsindustrien og det grønne område står for over halvdelen af alle igangsatte IGU-forløb i private virksomheder.

Det viser Ugebrevet A4’s opgørelse over samtlige IGU-forløb, som er registreret frem til 9. februar. A4 har lavet opgørelsen på baggrund af en aktindsigt fra Styrelsen for International Rekruttering og Integration. 

Der var på landsplan den 9. februar ansat 173 flygtninge som IGU-elever i 115 forskellige private virksomheder.

Fordelt på brancher indtager 'transport og logistik' førstepladsen målt på antallet af IGU-elever. I alt 38 flygtninge har fået ansættelse som IGU-elev i transportbranchen.

Hos Dansk Industri er man ikke overrasket over branchefordelingen. IGU-ordningen er særligt attraktiv for brancher, hvor der er brug for ufaglært arbejdskraft, påpeger Steen Nielsen, underdirektør i Dansk Industri.

- Flygtningene bringer generelt set ikke særligt stærke kompetencer med sig. De har ikke gået i skole i lang tid, og de har måske aldrig haft et regulært arbejde, for mange af dem er ret unge. Derfor skal man finde nogle job, hvor der ikke kræves ret meget på kompetencesiden, siger han til Ugebrevet A4.

Samtidig er der især på chaufførområdet store udfordringer med at rekruttere nye medarbejdere. I den seneste rekrutterings-undersøgelse fra Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering (STAR) kommer chauffører ind på en 8. plads over stillinger, som arbejdsgiverne oftest må rekruttere forgæves til.

Integrationsuddannelsen - bedre kendt som IGU - var omdrejningspunktet i trepartsaftalen på integrationsområdet, som blev forhandlet på plads for et år siden mellem regeringen og arbejdsmarkedets parter.

Kilde: Ugebrevet A4

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078