23948sdkhjf

Mentorer kan gøre en forskel

- Mentorer kan sikre, at lærlinge trives og får maksimalt udbytte af læretiden, siger TUR-sekretariatschef.

Det betaler sig, at lærlinge kommer godt igennem uddannelsen og lærlingeforløbet. Erfaring viser, at en mentor kan gøre en forskel i forhold til, om lærlingene trives og får maximalt udbytte af læretiden i virksomheden.

Sådan siger sekretariatschef Hans Kjeldgaard Christiansen fra Transporterhvervets Uddannelser (TUR) efter den seneste dages debat i på transportmagasinet.dk om mentorordningen i transportbranchen.

Debatten har måske efterladt et indtryk af, at der ikke udbydes kurser for uddannelse af mentorer, men ifølge TUR er der planlagt mindst otte kurser i løbet af året.

- Det er absolut er muligt at sende medarbejdere på mentor-uddannelse overalt i landet, siger Hans Kjeldgaard Christiansen, og offentliggør følgende kursusliste:

Holdstart:

  1. maj, EUC Lillebælt.
  2. juni, AARHUS TECH.
  3. august, AMU Nordjylland.
  4. august, DEKRA Hovedstaden.
  5. september, EUC Lillebælt.
  6. oktober, DEKRA Hovedstaden.
  7. oktober, AMU Nordjylland.
  8. november, DEKRA Hovedstaden.

- Herudover vil mange skoler med sikkerhed være villige til at oprette flere hold når efterspørgslen kommer fra virksomhederne, siger Hans Kjeldgaard Christiansen.

Uddannelse er nødvendig
- En mentoruddannelser er nødvendig, som SCT-direktør Hanne Bødker-Petersen så rigtig påpeger. Især hvis regeringens reform på erhvervsuddannelsesområdet skal føres ud i livet, fortsætter Hans Kjeldgaard Christiansen.

- Transportbranchens mentoruddannelse er en AMU-kursuspakke målrettet alle, som har en hverdag sammen med en lærling. Det kan være den daglige leder, den lærepladsansvarlig, mentor eller måske en udvalgt kollega, der er særlig opmærksom på, om lærlingen trives og udvikler sig fagligt.

Klædt på som mentor
På Transportbranchens mentoruddannelse bliver man klædt på til at være mentor. Man lærer blandt andet:

* Hvordan sikres sammenhængen mellem skole- og praktikperioder
* Hvordan håndteres uenigheder
* Hvordan bør man tage ”den svære samtale”
* Hvordan får man øje på, om lærlingen er udfordret af fx ordblindhed eller af noget i sit privatliv.

 Transportens Udviklingsfond (TU) og Godstransportens Uddannelses- og Udviklingsfond (GUU) belønner medlemsvirksomheder med en mentorbonus på 5.000 kr., når de uddanner en medarbejder via Transportbranchens mentoruddannelse og i samme kalenderår ansætter en lærling.

Læs mere:
Transportbranchens mentoruddannelse
Mentorbonus
Tilmelding Transportbranchens mentoruddannelse

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.088